Actualitate

Șoferul care a lovit MORTAL un pieton pe strada Câmpul Pâinii NU avea carnetul SUSPENDAT

Șoferul care a provocat un accident mortal pe strada Câmpul Pâinii NU avea carnetul de conducere suspendat, așa cum s-a speculat în ultimele zile

Un șofer a lovit mortal un pieton care traversa regulamentar strada pe Câmpul Pâinii la mijlocul săptămânii trecute, iar polițiștii au deschis un dosar penal în urmă căruia s-a aflat că cel aflat la volan a fost sancționat și în luna mai pentru încălcarea art. 102 alin. (3) lit. c) (neoprire la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere/semibariere sau semnale cu lumini roșii și/sau sonore, când acestea sunt în funcțiune) din O.U.G. nr. 195/2002 și i-a fost suspendat dreptul de a conduce, dar după depunerea unei contestații și-a recâștigat temporar dreptul de a conduce până la soluționarea cazului

"În urma verificărilor efectuate în bazele de date scriptice și informatice privind permisele de conducere reținute și a sancțiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie, a reieșit faptul că, la momentul producerii accidentului rutier de pe strada Câmpul Pâinii, persoana în cauză nu avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.", transmit reprezentanții IPJ Cluj.


Șoferul care a lovit mortal un tânăr din Florești pe trecerea de pietoni a trecut pe roșu și la o trecere cu cale ferată prevăzută cu bariere/semibariere.

"La data de 23.05.2019, cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 102 alin. (3) lit. c) (neoprire la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere/semibariere sau semnale cu lumini roșii și/sau sonore, când acestea sunt în funcțiune) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar în acest context, prin proces-verbal de contravenție, a fost aplicată și măsura tehnico-administrativă de reținere a permisului de conducere al acestuia în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Astfel, i-a fost eliberată dovada înlocuitoare, fără drept de circulație, conform prevederilor legale. La data de 28.05.2019, pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca a fost înregistrată plângere împotriva procesului-verbal de contravenție întocmit de către polițiști. Ca atare, în data de 04.06.2019, cel în cauză a făcut dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie (certificat de grefă din 28.05.2019), motiv pentru care i-a fost restituit permisul de conducere, fiindu-i validat și dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice conform art. 118 alin. (2) și (3) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, până la soluționarea definitivă a cauzei.", completează IPJ Cluj.

Etichete: lovit mortal
abonare newsletter