Actualitate

Comisar UE: "România va intra în curând în Schengen și vor dispărea vizele pentru S.U.A." VIDEO

România va intra în curând în Spațiul Schengen, iar negocierile pentru ca românii să ajungă în Statele Unite ale Americii fără viză sunt și ele la un pas de a fi finalizate.

Dimitras Avramopoulos, comisarul Uniunii Europene responsabil pentru migrație, afaceri interne și cetățenie al Uniunii Europene, se află la București pentru reuniunea ministerială UE- S.U. A a miniștrilor Justiției și Afacerilor Interne.

După mai mulți ani în care România a așteptat intrarea în Spațiul de liberă circulație, comisarul responsabil pentru migrație afaceri interne şi cetăţenie al Uniunii Europene a anunțat că până la finalul mandatului actualei Comisii Europene, adică 31 octombrie, România va intra în sfârșit în Schengen.


”Deşi acest aspect nu face parte din discuţiile noastre, aş vrea să transmit un mesaj clar prietenilor noştri români că foarte curând România va deveni membră a spaţiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic pentru aceasta, am lucrat îndeaproape cu autorităţile române. România a îndeplinit toate obligaţiile. Mai sunt câteva aspecte, mai ales tehnice, dar şi practice. Nu suntem foarte departe de această zi. (…) Suntem foarte aproape. Nu e o chestiune de timp, ci de a îndeplini toate detaliile rămase. (…) Acelaşi lucru este valabil şi pentru Bulgaria şi pentru Croaţia", a spus comisarul UE.

Dimitras Avramopoulos a adus vești excelente și pentru românii care vor să călătorească în Statele Unite ale Americii și a anunțat că în curând nu vom mai avea nevoie de viză.


“În ceea ce priveşte Visa Waiver, lucrăm la acest aspect şi am stabilit o cooperare cu SUA. Cred că nu este departe ziua în care vom realiza acest lucru”.

România are un parteneriat strategic cu S.U.A., dar cu toate astea cetățenii țării sunt printre puținii din Europa care încă au nevoie de viză pentru a putea ajunge pe teritoriul S.U.A.


Etichete: schengen
Ultimele Stiri
abonare newsletter