Actualitate

Rușinică! Boc și aleșii locali, trași de urechi: „Au răspuns prin nepăsare. Lipsă de memorie?”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, prefectul județului Cluj, dar și reprezentanții partidelor politice au fost muștruluiți pentru că au lipsit de la un eveniment organizat în această săptămână la Cluj-Napoca.

Este vorba despre Comemorarea a 75 de ani de la martiriul evreilor din Cluj (mai-iunie 1944), parte din cea de-a VII-a ediție a Simpozionului „File din istoria evreimii clujene” (11-12 iunie 2019), organizat de Comunitatea Evreilor din Cluj. Prin numeroasele prezentări din cadrul conferinței s-a adus un omagiu celor peste 18.000 evrei din Cluj și împrejurimi, înghesuiți în ghetoul amenajat la fabrica de cărămidă Iris și transportați ulterior în lagărul morții de la Auschwitz.

„Comemorare. Acu` 75 de ani cam 10% dintre clujeni au fost trimiși la moarte. Primarul Boc, prefectul, reprezentanții tuturor partidelor, inclusiv UDMR și USR au răspuns prin nepăsare/neparticipare. Lipsă de memorie sau altceva?”, se întreabă Eckstein-Kovács Péter, care bate obrazul autorităților locale.


Vă reamintim că Eckstein-Kovács Péter este principalul favorit pentru preluarea funcției de Avocat al Poporului. Comunitatea Declic susține public candidatura clujeanului și a lansat o petiție semnată deja de mii de cetățeni.

CITEȘTE ȘI: S-a ales PRAFUL de ghetoul evreiesc din Cluj. Clădirile de cărămidă vor fi înlocuite cu birouri și apartamente. GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter