Actualitate

Emil Boc promite dezvoltarea cinematografiei clujene: „Încurajăm potențialul talentelor!”

Primarul municipiului Cluj-Napoca s-a declarat mulțumit de cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Edilul susține că „TIFF reconfirmă dimensiunea culturală și europeană a Clujului”, după o ediție „de majorat” care a însumat peste 220 de filme proiectate în mai multe puncte din tot orașul.

„TIFF a reușit în cei 18 ani de existență să devină nu doar cel mai mare eveniment din România dedicat filmului și industriei cinematografice, ci un eveniment cultural de referință pe plan internațional și un veritabil Brand de Cluj. Ediția 2019 se încheie cu 220 filme proiectate în întreg orașul, dar și multe alte evenimente, de la workshopuri, concerte, expoziții de artă până la întâlniri deschise cu personalități remarcabile din lumea filmului. Toate acestea au adus un public estimat la peste 150.000 persoane în cele 10 zile de festival, cu mai mult de 1.000 de invitați străini și turiști din toată lumea”, se arată într-o postare pe Facebook a lui Emil Boc.


1,4 milioane lei de la bugetul local pentru TIFF

În 2019, TIFF a fost sprijinit cu suma de 1,4 milioane lei de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, iar Emil Boc dă asigurări că, pe lângă continuitatea festivalului de film, municipalitatea va sprijini și dezvoltarea cinematografiei clujene.

„Primăria Cluj-Napoca va continua să susțină nu numai sectorul cultural și, în acest cadru, desfășurarea anuală a TIFF, ci urmărim să încurajăm totodată dezvoltarea sectorului cinematografic al Clujului și utilizarea potențialului excepțional al talentelor din orașul nostru. În această direcție, municipalitatea a contractat deja fonduri europene, spre exemplu, prin proiectul CLUJ - FUTURE OF WORK, finanțat pe linia Urban Innovative Actions și coordonat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Centrul Cultural Clujean”, dezvăluie edilul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter