Actualitate

Muzica reggae va răsuna în Parcul Etnografic

În perioada 8-9 iunie 2019, între orele 11-23, în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” (str. Tăietura Turcului) va avea loc primul eveniment de muzică reggae și de ateliere artistice și meșteșugărești din interiorul Parcului Etnografic va avea loc în acest sfârșit de săptămână.

Majoritatea artiștilor care vor cincerta sunt locali, iar cei doritori, pasionați de muzică reggae sunt așteptați să își aducă instrumentele, să se implice în spectacol și să îi încânte pe vizitatorii muzeului.

„Conceptul are la bază susținerea  artiștilor autohtoni, astfel că, majoritatea trupelor sunt alcătuite din artiști locali iar toți cei care doresc să-și aducă instrumentele artistice sunt bineveniți să le utilizeze în cadrul evenimentului. Acesta va cuprinde o scenă de muzică live (reggae) și un sistem de sunet (SoundSystem) dar și diferite ateliere de pictura, dans, cânepă, manufactură, etc. Vom pune la dispoziție o zonă „Food Corner” și Bar, iar locurile de relaxare vor fi din plin. Zonele liniștite din parc sunt, de asemenea, prielnice studenților care doresc să-și schimbe locul de studiu dintre „patru pereți” într-o zonă istorică, inconjurați de natură”, transmit organizatorii.


Prezența muzicii Reggae în viaţa comunităţii, de-a lungul celor cinci decenii de existenţă, a fost şi este una definitorie şi determinantă pentru lupta internațională pentru egalitate si pace, fapt care a determinat includerea sa pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către UNESCO.

„Contribuţia muzicii Reggae la discursul internaţional în chestiuni precum nedreptate, rezistenţă, iubire şi umanitate subliniază dinamicile acestui element cultural care este în egală măsură cerebral, socio-politic, senzual şi spiritual”, suna declarația UNESCO, anul trecut la sfârșitul lunii noiembrie.


Evenimentul nu percepe taxă de participare, singura taxă va fi biletul de intrare în muzeu.

 

Etichete: parcul etnografic
Ultimele Stiri
abonare newsletter