Actualitate

CNAIR se laudă cu „progresul” de pe Autostrada Sebeș – Turda: 61% pe un tronson de 17 km!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat noi fotografii cu lucrările de pe primul lot al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda.

Cei de la CNAIR se laudă cu un progres de 61% al acestui proiect, în condițiile în care lotul 1 ar urma să aibă o lungime totală de doar 17 km. La începutul acestui an, CNAIR dădea asigurări că 133,31 km de autostradă ar urma să fie deschise, pe diferite sectoare, în 2019. Printre tronsoanele promise se numărau și loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș – Turda. Între timp, s-a dovedit faptul că șoferii vor putea circula pe lotul 2 (24,25 km), în cel mai bun caz, abia spre sfârșitul anului viitor.

Continuă lucrările pe lotul 1, autostrada Sebeș – Turda, antreprenor Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcții SRL. Stadiul fizic al acestui proiect este 61%”, anunță cei de la CNAIR.


Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc declara, spre sfârșitul lunii martie, că lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda va fi gata până la sfârşitul anului în curs, oficialul guvernamental menţionând că a primit asigurări similare şi din partea constructorului lotului 2. Cu toate acestea, lucrările grecilor de la Aktor avansează cu greu, șoseaua prinde contur mult prea încet față de promisiunile inițiale.

„Am vizitat șantierul lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, tronson de 24,25 km executat de grecii de la Aktor. În continuare, se avansează extrem de lent, în special la relocările de utilități și la structurile principale (podurile peste Mureș de la Rădești și Sâncrai și peste căile ferate din preajma nodului rutier Teiuș)” [...] Din fericire, față de 2018 (progres de doar 5% într-un an), constructorul a crescut ritmul de lucru în unele puncte. [...] Sperăm să nu vorbim doar de un foc de paie și cerem ca mobilizarea celor de la Aktor să se mențină și chiar să crească, astfel încât să avem șanse, chiar dacă foarte mici, de a circula pe noul drum la sfârșitul lui 2020”, dezvăluiau cei de la Asociația Pro Infrastructură.


„Când puneți aceste poze specificați și termenii de finalizare contractuali, nu prezentați doar informații trunchiate!”, „Sper că nu susțineți în continuare că acest lot de autostradă va fi gata anul acesta...” sau „Vă mișcați greu!” sunt doar câteva comentariile care critică implicarea CNAIR în construcția autostrăzii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter