Actualitate

Clujeanul Mihai Butean, lăsat în afara lotului de Rădoi pentru EURO-U21 după un sezon excelent

Mihai Butean, unul dintre cei mai buni tineri jucători din Liga 1 în ultimul sezon, a fost lăsat în afara lotului de Mirel Rădoi pentru Campionatul European U-21.

Fotbalistul crescut la Universitatea Cluj a fost unul dintre cei mai buni tineri jucători din Liga 1 Betano, fiind utilizat în marea majoritatea a meciurilor la Astra Giurgiu. Butean a acoperit cu succes atât postul de fundaş dreapta, cât şi cel de fundaş stânga în momentele în care a fost nevoie în zona respectivă, iar în anumite meciuri a fost avansat chiar şi în linia mediană.

Butean, 22 ani, a avut şi câteva reuşite superbe din postura de fundaş lateral, însă cu toate astea nu a prins lotul pentru turneul final al Campionatului European U-21. Mirel Rădoi i-a ales în flancul drept pe Cristi Manea de la CFR Cluj, o alegere logică, în timp ce varianta de rezervă va fi Radu Boboc, un fotbalist care nu şi-a câştigat statul de titular la Viitorul.


Cei 23 de jucători convocați de Mirel Rădoi la EURO 2019 sunt următorii:

 


Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)


Mijlocași: Tudor Băluță (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Denis Drăguș (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanți: George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)


GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia

GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria


GRUPA C: Anglia, Franța, România, Croația

Programul grupei C:

18 iunie 2019: România – Croația (San Marino, 19:30*), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)

21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)

24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)

*Ora României

Etichete: mihai butean
Ultimele Stiri
abonare newsletter