Actualitate

Emil Boc anunţă introducerea defibrilatoarelor pe străzile Clujului! Unde vor fi amplasate

Emil Boc a vorbit la un post local de radio despre proiectul prin care Primăria Cluj-Napoca își dorește introducerea unor defibrilatoare automate în punctele cheie din oraș.

Proiectul prin care Clujul va fi dotat cu defibrilatoare automate în mai multe zone importante a fost propus de un medic rezident și a primit cele mai multe voturi în cadrul programului de Bugetare Participativă 2018.

Emil Boc a declarat că a făcut toate demersurile necesare și speră ca în cel mai scurt timp cetățenii să se poată bucura de aparatura care poate salva vieți:


"Iarăşi Clujul va fi primul oraş din România ca în multe alte domenii. Vom achiziționa defibrilatoare  pe care să le montăm în spaţiii publice din oraş. În cazul în care e nevoie, dacă cineva va face un infarct, sau are o problemă din aceasta, până când vine personalul specializat medical, să se poată interveni şi să poată fi salvată viaţa. Am discutat cu colegii de la SMURD, cu domnul Cristian Ursu. Pe de-o parte, Primăria le va achiziţiona, avem resursa financiară, este un program votat de clujeni în cadrul proiectului de bugetare participativă. E o formă de respect faţă de viaţa cetăţenilor. Vom stabili împreună locaţiile unde aceste defribrilatoare vor fi amplasate în oraș. În principiu, în zone importante, cu trafic, cu circulaţie şi care să stea la îndemâna cetăţenilor. Cei de la SMURD vor face o companie publică de pregătire şi de informare a populaţiei, cum se utilizează, adică să ştie orice cetățean al Clujului, dacă vede o asemenea situaţie, să știe cum să procedeze în asemenea cazuri. De asemenea, în parteneriat cu SMURD se va realiza întreținerea acestora și dotarea cu toate cele necesare. Categoric, vom implementa acest proiect anul acesta. Am cerut detalii despre achiziţionarea echipamentelor, bani sunt prevăzuţi în buget. Licitaţia va spune cât costă. Împreună cu SMURD vom stabili locaţiile. Mă gândesc în zona centrală, zona Primăriei de pe Eroilor, sau zona Sălii Polivalente. O altă zonă ar putea fi zona Gării", a spus primarul Emil Boc într-un dialog purtat la un post de radio local.

Etichete: emil boc
abonare newsletter