Actualitate

Iohannis a promulgat legea privind realizarea unei piste de biciclişti pe traseul fostei căi ferate Huedin-Sâncraiu-Călăţele

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care vizează realizarea unei piste de biciclişti pe traseul fostei căi ferate Huedin - Sâncraiu - Călăţele din judeţul Cluj.

Legea are ca obiect de reglementare transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului, aflate în administrarea Ministerului Transporturilor şi concesiunea Companiei Naţionale de Căi ferate CFR - SA, în domeniul public al oraşului Huedin, al comunelor Sâncraiu şi Călăţele, în vederea realizării obiectivului investiţional "Înfiinţarea unei piste de biciclişti pe traseul fostei căi ferate Huedin - Sâncraiu - Călăţele".

Potrivit actului normativ, se aprobă transferul unor terenuri din oraşul Huedin şi din comunele Sâncraiu şi Călăţele din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Transporturilor cu drept de concesiune în favoarea CFR - SA în domeniul public al acestor localităţi cu scopul de a se realiza pista de biciclişti.


Tot joi, preşedintele a semnat şi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere şi a lucrărilor de corectare a torenţilor din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestora.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea art. 2 din Legea nr. 192/2010, în sensul că drumurile forestiere, căile ferate forestiere şi lucrările de corectare a torenţilor, terenurile aferente acestora, care fac obiectul trecerii cu titlu gratuit, din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrativ teritoriale şi administrarea consiliilor locale ale acestora se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la cererea consiliului local, a consiliului judeţean sau a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz. Totodată, aceste prevederi se aplică şi drumurilor forestiere, lucrărilor de corectare a torenţilor şi terenurilor forestiere aferente acestora care deservesc în totalitate fondul forestier proprietate publică a statului şi zonelor turistice de agrement situate în perimetrul unei unităţi administrativ-teritoriale.


Klaus Iohannis a semnat şi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OG 16/2018 pentru modificarea şi completarea OG 80/2001 referitoare la stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter