Actualitate

Tronsonul din Autostrada Transilvania cu ZERO șanse de inaugurare în 2019. FOTO/VIDEO

O filmare aeriană cu tronsonul Câmpia Turzii-Chețani (Luduș), parte din Autostrada A3, a fost publicată de către Asociația Pro Infrastructură (API). Deși autoritățile se lăudau că acest tronson va fi inaugurat în acest an, lucrările ar putea fi gata abia în 2021, susțin membrii ONG-ului.

“Constructorul (Straco) este rămas în urmă la capitolul terasamente și trebuie să se mobilizeze serios pentru a recupera întârzierea în sezonul de vară. Un aspect pozitiv este avansul vizibil la aproape toate structurile majore (pasajele pe și peste DN15 și nodul Chețani). Lotul de 15,7 km are ZERO șanse să fie inaugurat în acest an, în ciuda minciunilor și promisiunilor iresponsabile ale autorităților. Acum stadiul fizic este de aproximativ 22,5% și, în cel mai optimist scenariu, la sfârșitul lui 2019 se va ajunge la 55-60%. Cu mare dificultate și doar printr-un efort susținut al antreprenorului în următoarele 20 de luni, am putea spera la deschiderea traficului în decembrie 2020. Realist vorbind, vom circula pe aici abia în 2021”, transmite API.

Lot 3 Chețani-Câmpia Turzii (km 21+500 - km 37+191) - S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L. - S.C. TOTAL ROAD S.R.L pentru 280 mil lei / Ordin de începere: mai 2016 / Termen de finalizare: 16 luni

abonare newsletter