Actualitate

Boc: „30 de oameni au mai multe drepturi decât unul singur în mașină!” Replică savuroasă: „Mașina trebuie tratată ca soacra!”

Militând în continuare pentru transportul public, dar și pentru mersul pe jos, primarul municipiului Cluj-Napoca a dezvăluit că se simte mai sănătos de când merge la serviciu pe jos.

De asemenea, Boc a reconfirmat faptul că, începând cu data de 2 aprilie, banda dedicată pentru transportul în comun și biciclete, pe B-dul Nicolae Titulescu (tronsonul cuprins între strada Septimiu Albini și Piața Cipariu), pentru sensul de circulație spre centrul orașului va intra în funcțiune. Aceasta se va conecta cu banda dedicată existentă din Piața Cipariu.

„Scrie în Constituția României, toți oamenii sunt egali în fața Legii. Și acei oameni care stau 30 într-un autobuz au dreptul, ca cei care circulă câte unul în mașină, să meargă mai repede. 30 de oameni au mai multe drepturi decât unul care stă singur în mașină, este 30 contra unul! Așa că am luat decizia de a prioritiza transportul în comun. Lumea are în continuare posibilitatea să meargă cu mașina, dar obligația noastră este să punem la punct un transport public performant, rapid, la timp, cu linie dedicată. Chiar dacă avem un oraș în vale, unde nu-ți poți permite extensii urbane. Marile bulevarde vor fi regândite, vor fi eliminate mașinile, create benzi dedicate. Avem peste 165 de mijloace de transport noi cumpărate în ultimii ani”, a precizat edilul, la o emisiune radio.


Pentru a convinge locuitorii orașului de beneficiile aduse de mersul pe jos, Boc l-a citat pe primarul capitalei Columbiei, Bogota: „Un oraș este modern nu atunci când oamenii săraci merg cu mașina, ci atunci când cei bogați merg cu transportul în comun”.

„Tot el spunea că trebuie să încurajăm walkable city, căci dacă păsările sunt date de natură să zboare, oamenii sunt dați de natură să meargă pe jos, nu să stea în mașini, care s-a transformat din slujitor în stăpânul nostru. Mașina ar trebui tratată ca soacra, pe care trebuie s-o apreciezi, să ai grijă de ea, dar să nu-ți controleze viața! Așa și cu mașina, ea este folositoare, dar nu trebuie să depinzi zilnic de ea”, a declarat Boc, citând dintr-o carte citită recent.

Ultimele Stiri
abonare newsletter