Actualitate

Aeroportul clujean primește laude la nivel european: "O imagine de prestigiu în aviația europeană!"

Infrastructura Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj este monitorizată constant de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), precum și de către companiile aeriene care efectuează zboruri pe aeroport.

În perioada 11-15 februarie 2019, Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA), în cadrul unui audit efectuat autorității aeronautice române, a verificat și nivelul de conformare al Aeroportului Internațional Cluj cu cerințele europene de aviație privind siguranța.

Astfel, în cadrul vizitei de audit la aeroport, experții EASA au verificat starea infrastructurii aeroportuare, respectiv pista, căile de rulare și platformele de staționare aeronave, precum și întreaga documentație specifică unui aeroport privind respectarea cerințelor de certificare impuse de către regulamentele europene și internaționale, transmit reprezentanții aeroportului.


Atât specialiștii pe siguranță EASA, cât și cei ai AACR au constatat starea foarte bună a elementelor de infrastructură aeroportuară, apreciind totodată modul profesionist, eficient și competent al personalului Aeroportului în gestionarea tuturor activităților specifice de aviație civilă.

"Vă mulțumim pentru modul profesionist și eficient în care ați organizat vizita de lucru a echipei de audit EASA care a avut loc la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj în data de 13.02.2019. Apreciem implicarea personalului AIAIC care, prin răspunsurile competente furnizate în timpul inspecției, a contribuit la obținerea unui rezultat pozitiv, asigurând o imagine de prestigiu în aviația europeană pentru domeniul aerodromuri din România", se arată în comunicatul remis de AACR aeroportului.


Aeroportul Internațional Cluj oferă și în anul 2019 peste 40 de destinații regulate din 20 de țări, prin intermediul a 7 companii aeriene. Anul acesta, începând cu luna aprilie, o nouă companie aeriană, Ryanair, își va face debutul pe aeroport prin zborurile sale spre Londra Southend.

Etichete: aeroport cluj
abonare newsletter