Actualitate

Cadouri speciale de 8 martie. Adoptă un cățel

Centrul de gestionare a câinilor fără stăpân Cluj-Napoca oferă celor aflaţi în căutarea unui cadou impresionant pentru ziua de 8 Martie ocazia de a adopta un căţel deparazitat, vaccinat şi microcipat, în cadrul unei campanii derulate de primărie.

Medicul veterinar Călin Mureşan a explicat că acele zile de peste an care sunt încărcate de o anumită simbolistică sunt moment potrivite pentru a le reaminti oamenilor că suntem înconjuraţi de animale care au nevoie de îngrijire şi care pot deveni un companion perfect.

În plus, în momentul adopţiei, căţelul primeşte şi un kit care cuprinde o cutie cu pernă, o zgardă şi o conservă de mâncare sau alte produse destinate îngrijirii micului patruped.


"Am pregătit de 8 Martie un program special pentru bărbaţi, astfel încât aceştia pot adopta pui de căţei sau căţei mai mari şi a-i dărui soţiilor, iubitelor, fiicelor. Mai avem opt pui, care sunt cel mai uşor de adoptat, fiind cei mai drăgălaşi. Adopţia este uşoară şi gratuită, fiind nevoie de un act de identitate, adeverinţă potrivit căreia persoana este angajată şi un act de spaţiu care să ateste că are unde să adăpostească un căţel. Noi sperăm să vină cât mai mulţi clujeni să adopte căţei", a spus Călin Mureşan.

Medicul a subliniat că, înainte de a fi oferit spre adoptare, căţelul beneficiază de toate operaţiunile necesare pentru a creşte sănătos, respective deparazitare şi vaccinare, dar şi de microcipare. Persoana care adoptă va primi şi un carnet de sănătate, iar animalul va fi înscris în Registrul Naţional al Câinilor cu Proprietar (RECS).


Centrul, aflat în subordinea Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca, adăposteşte 270 de câini şi mai are încă şi câţiva pui de rasă comună, cei mici fiind în general mai uşor de dat spre adopţie.

Cei care doresc să facă soţiei sau fiicei cadou un căţel sunt aşteptaţi la Centrul de gestionare a câinilor fără stăpân de luni până vineri, între orele 07:00 - 15:00, iar miercuri între orele 07:00 - 17:00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter