Actualitate

Astăzi a avut loc CEL MAI MARE PROTEST din istoria justiției clujene! Danileț: Intrăm în primăvară cu Dreptul!

200 de judecători (de la Judecătoriile din județ, de la Tribunal și de la Curtea de Apel) și procurori (inclusiv de la DIICOT și DNA) au protestat cu banderola alba la braț în fața Palatului de Justiție.

Lor li s-au alăturat câțiva avocați și profesori de drept. Protestatarii au fost aplaudați de cetățeni. Ei au fost întâmpinaţi de circa 20 de activişti #rezist, care le-au oferit mărţişoare.

Magistrații clujeni au ieșit din nou în stradă pentru a protesta față de ”abuzurilor legislative”.


"Am decis astăzi să continuăm protestul, încă o săptămână vom suspenda activitatea de judecată pe durata unei ore în fiecare zi lucrătoare. De asemenea, vom protesta cu banderole albe ataşate la braţ şi la robă, în timpul şedinţelor de judecată, şi solicităm preşedintelui CSM să sesizeze CCR cu un conflict între autoritatea executivă - este vorba de guvern - şi autoritatea judecătorească - este vorba de instanţe, parchete şi CSM - întrucât adoptarea OUG 7/2019 s-a făcut fără consultarea magistraţilor şi fără avizul CSM, aşa cum spune legea. Din punctul nostru de vedere, nu era nicio urgenţă pentru a se adopta OUG 7 şi ea trebuie abrogată. O nouă abrogare, dacă se va face, printr-o ordonanţă, şi aceasta va trebui să aibă avizul de la CSM. Deci, simplul anunţ al ministrului Justiţiei, de ieri, cum că se gândeşte să renunţe la un articol din OUG, pe de o parte este insuficient, pe de altă parte nu produce niciun efect. CSM trebuie anunţat, CSM trebuie să-şi dea avizul", a spus Cristi Dănileţ.

”Intrăm în primăvară cu Dreptul!”, scrie judecătorul Cristi Danileț pe pagina personală de Facebook.


Citește și Judecătorii Tribunalului Cluj au decis suspendarea activităţii judiciare

Ultimele Stiri
abonare newsletter