Actualitate

ALCOOLEMII INCREDIBILE descoperite la doi șoferi în trafic. Ambii au comis accidente

Polițiștii rutieri din Huedin au reținut pentru 24 de ore un conducător auto, în vârstă de 64 de ani, din Oradea, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

“La data de 17 februarie, în jurul orei 17.20, cel în cauză a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, pe D.N. 1 E60, pe raza localităţii Dumbrava. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de peste 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge”, transmite IPJ Cluj.

La data de 16 februarie, în jurul orei 20.10, poliţiştii clujeni au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier cu pagube materiale pe strada Calea Turzii, din municipiul Cluj-Napoca.


Poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat că cel care a produs evenimentul, un bărbat de 45 de ani, din comuna Feleacu, judeţul Cluj, avea o concentraţie de peste 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform rezultatului testării cu aparatul etilotest. Acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

“La data de 17 februarie, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore față de bărbat, urmând ca la expirarea acesteia să fie prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altor măsuri preventive”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Cluj.


Ambii șoferi sunt cercetați penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante și refuz sau sustragere de la prelevarea  mostrelor biologice.

abonare newsletter