Actualitate

Intoleranță grosolană! Petiție ÎMPOTRIVA vizitei Papei în România. Catolicii, acuzați de BLASFEMIE, DEMONIZARE și EREZIE

O petiție semnată de aproape 5.000 de români cere ca Pontiful Roman să nu calce pe meleaguri românești. Blasfemie, erezie, demonizare, blestem și urâciune sunt doar câteva dintre cuvintele halucinante aruncate în amalgamul de gânduri desprinse din cele mai urâte vise.

Deși circulă în mediul online încă din 2011, petiția a reintrat în atenția publicului creștin-ortodox odată cu republicarea ei pe portalul marturisireaortodoxa.ro, sub semnătura preotului Matei Vulcănescu, având tagurile antiecumenism și luptă antiecumenistă. Cererea defăimează în mod brutal imaginea Bisericii Romano-Catolice, militând cu un habotnicism extrem, ca în Evul Mediu, pe ideea conform căreia „Biserica Adevărată este Una, și anume cea Ortodoxă”.

„Papistașii au dumnezeu în sens budist”

Nu se cuvine ca Ortodocșii și ereticii papistași să se adune în lăcașuri de cult împreună, conform tuturor canoanelor Bisericii Ortodoxe”, este unul dintre punctele petiției, care susține că Papa este „șeful ereziei romano-catolice”. De asemenea, inițiatorii petiției susțin că „ar fi o blasfemie” primirea Papei de către Patriarhia Română ca episcop canonic al Romei cu Succesiune Apostolică.


Printre înșiruirile de sfinți și Canoane, care desființează într-un mod primitiv legitimitatea Bisericii Romano-Catolice, se regăsesc și alte idei halucinante: „Papistașii se închină la un alt dumnezeu decât creștinii ortodocși, și anume un dumnezeu în sens budist, dumnezeul nirvanic impersonal” sau „papistașii transformă pe Duhul Sfânt din Persoana dumnezeiască necreeată în creatură, devenind pnevmatomahi, adică luptători împotriva Duhului Sfânt” sunt doar două dintre rândurile petiției, care mai susține și faptul că, potrivit Sfântului Iustin Popovici, „Papa este unul din cele trei căderi însemnate ale omenirii, pe lângă Adam și Iuda”.

„Împărtășania papistașă are ca efect DEMONIZAREA”

Deși susține că „îi respectă” pe credincioșii papistași și pe Papa, cărora le dorește „întoarcere grabnică la Biserica cea Una”, petiția mai amintește că credincioșii de rit romano-catolic „nu au sfinte taine valide”. „Acest lucru îl confirmă Sfântul Nicodim Aghioritul. În Pidalion (Cârma Bisericii) spune că papistașii nu au Sfintele Taine valabile, ci SUNT SECI, lipsite de Duhul Sfânt. Împărtășania papistașă (romano-catolică) are ca efect DEMONIZAREA, pentru că cel ce se împărtășește cu taine mincinoase se împărtășește cu cel care le-a insuflat, adică cu diavolul, tatăl minciunii”, se arată în petiția controversată.


Cererea condamnă și căsătoriile mixte, care „nu sunt Căsătorii înaintea lui Dumnezeu, nici nu primesc binecuvântarea Lui, ci sunt blestem și urâciune înaintea Lui”. De asemenea, singura condiție în care inițiatorii petiției acceptă vizita Papei este cea în calitate de șef de stat sau „simplu vizitator”, cu condiția „să nu fie primit la Sfintele Slujbe în Bisericile Ortodoxe și nici vreun Ierarh al Bisericii Ortodoxe să nu participe la Mesa papistașă”.

Se laudă cu cele 5.000 de semnături

Preotul care a republicat petiția nu se sfiește să susțină ideile înșiruite în cerere. Acesta susține că numărul de semnături este „un record” pentru o „populație educată ecumenist de aproape 100 de ani”. „Unii se laudă cu căruțele lor, alții cu caii lor, iar noi ne lăudăm cu Petiția împotriva venirii papei în România care a strâns aproape 5.000 de semnături în doar 8 ani de zile!!! Un record pentru o populație educată ecumenist de aproape 100 de ani”, se mândrește Matei Vulcănescu.


În timp ce toleranța și respectul par să fie valori creștine care se pierd în negura inculturii, unii militează cu nerușinare pentru antiecumenism și intoleranță religioasă. În 1999, la vizita Sa istorică în România, Papa Ioan Paul al II-lea exclama că România este „Grădina Maicii Domnului”. Cu siguranță este mare grădina lui Dumnezeu și, din păcate, este plină de uscături.

Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai - 2 iunie 2019, răspunzând astfel invitației autorităților Statului român și a Bisericii Catolice din România. Vizita va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma și importante valențe ecumenice sub motto-ul „Să mergem împreună!”. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureștiul, Iașiul şi Blajul precum şi sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc.

abonare newsletter