Actualitate

Peste 61.000 de euro pentru organizarea, la Cluj-Napoca, a Summitului Start-up Europe

Municipiul Cluj-Napoca va găzdui, în luna martie, Summitul Start-up Europe, consilierii locali aprobând, marţi, alocarea sumei de 282.000 de lei pentru organizarea evenimentului.

Proiectul, votat de 25 de consilieri, arată că summitul va fi organizat în parteneriat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale din România şi Comisia Europeană, urmând să aibă loc în 21-22 martie 2019.

Acest summit dedicat start-up-urilor se organizează pentru prima dată în România, în contextul preluării, la 1 ianuarie 2019, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către ţara noastră.


Tema principală pe care Comisia Europeană a propus-o pentru acest an este 'Digital Single Market'.

"Această distincţie este un îndemn pentru a întări rolul şi suportul acordat dezvoltatorilor din domeniul digitalizării prin participarea activă a acestora în schimbarea societăţii printr-un proces de dezvoltare urbană sustenabilă şi susţinerea acestora. Municipiul Cluj-Napoca este un important centru academic şi universitar, având 10 universităţi publice şi private şi aproximativ 100.000 de studenţi, aceste avantaje constituind un cadru ideal pentru dezvoltarea cercetării şi industriilor creative", se arată în proiectul de hotărâre.


La Summitul Star-up Europe vor fi prezente 400 de persoane, din cadrul Comisiei Europene, a companiilor din domeniul digitizării şi inovării, a oraşelor înfrăţite municipiul Cluj-Napoca.

Organizatorii acestui eveniment sunt Comisia Europeană, municipiul Cluj-Napoca şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale din România, iar bugetul alocat evenimentului este de aproximativ 1.450.000 de lei şi este asigurată de toţi partenerii (dintre care Comisia Europeană 600.000, iar ministerul 500.000).


Primăria Cluj-Napoca va avea şi o contribuţie nefinanciară, prin implicarea serviciilor de specialitate în organizarea evenimentului şi prin realizarea campaniei de comunicare dezvoltată de angajaţii municipalităţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter