Actualitate

VIN NINSORILE ȘI GERUL! Temperaturi de -15 grade în Ardeal. Cum va fi vremea în weekend?

Un val de vreme rece și ninsori va ajunge în vestul, centrul şi nordul ţării, iar în zona montană înaltă va viscoli.

În weekend, vremea va fi rece, iar temperatura minimă va ajunge la -15 grade în Maramureş, Transilvania şi Crişana, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Meteorologii precizează că în aproape toată ţara va ninge.

În Transilvania avem o dimineaţă geroasă, dar va fi extrem de frig şi pe parcursul zilei. Norii se înmulţesc treptat, ninsorile apar mai ales după prânz, iar în zona montană înalta vântul se transformă în viscol.


În zona de munte a Clujului, sâmbătă dimineață, se înregistrau temperaturi de -20 de grade.

„În acest weekend, vremea va fi rece, cu temperaturi maxime negative în Vestul, Nordul şi Centrul ţării. (...) Se vor înregistra valori de până la -7, -8 chiar şi -9 grade”, a declarat Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.


Noaptea de duminică spre luni va fi mai rece. În Maramureş, Transilvania şi Crişana, vremea va deveni geroasă cu temperaturi minime sub -10 grade, chiar şi -15, poate uşor mai coborâte de atât în depresiuni.. Vor fi şi precipitaţii sub formă de ninsoare sâmbătă, în regiunile Vestice, Nord-Vestice, iar noaptea se vor extinde şi în celelalte regiuni. Duminică, vremea va fi în general închisă, cu ninsori în aproape toată ţara. În noaptea de duminică spre luni cerul va deveni variabil, motiv pentru care temperaturile vor ajunge sub pragul gerului, sub -10 grade.

Luni se face şi mai frig. Vreme extrem de rece vom avea şi marţi, cu ger dimineaţa şi noaptea, mai ales în nord şi centru. Ziua va fi destul însorită, dar pe seara, în vestul şi centrul ţării, se întorc ninsorile.


Intervalul pentru această avertizare meteo este cuprins între 04.01.2019 ora 20 şi 05.01.2019 ora 20.

Vremea va fi geroasă. Cerul va fi variabil, temporar noros şi pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare, ce vor depăşi la rafală 50-60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada pe creste. Local se va semnala ceaţă însoţită şi de depuneri de chiciură.


Peste 1.800 m: temperaturi minime: -22 la -17 gr.C; temperaturi maxime: -18 la -14 gr.C.
Sub 1.800 m: temperaturi minime: -17 la -13 gr.C; temperaturi maxime: -14 la -8 gr.C

În 4 ianuarie, stratul de zăpadă pe Vârful Vlădeasa măsura 101 cm.

Ultimele Stiri
abonare newsletter