Actualitate

COD GALBEN DE NINSORI, strat semnificativ de zăpadă și viscol. Județul CLUJ SUB AVERTIZARE!

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de vreme rea –ninsori și viscol – pentru mai multe județe, printre care și Cluj, Bihor și Alba.

Harta aveertizare ANM cod galben / portocaliu 14-16 decembrie 2018 Harta aveertizare ANM cod galben / portocaliu 14-16 decembrie 2018

Avertizarea de tip cod galben, emisă de ANM, este valabilă în perioada 14 decembrie ora 23.00 – 16 decembrie ora 18.00. Sunt prognozate ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă și intensificări ale vântului în zonele montane din județele Cluj, Alba și Bihor, precum și în județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Covasna și Brașov.

De asemenea, pentru intervalul 15 decembrie ora 6.00 – 16 decembrie ora 12.00, ANM a emis o avertizare de cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă și viscol pentru județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova.


Sfaturi de siguranță la drum

În contextul emiterii avertizărilor meteo de ninsori abundente care vizează mai multe județe din țară, Inspectoratul pentru Situații de Urgență recomandă să evitați pornirea la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este aboslut necesară să vă informați dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Informaţii privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul CNAIR la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, 0800.800.301, de pe pagina de web www.cnadnr.ro și de pe pagina de FB facebook.com/cnadnr.


Înainte de plecare asigurați-vă că sistemul de încălzire al autovehiculului funcționează eficient, că rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate cu anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc. Nu strică să aveți în mașină haine groase și, eventual, pături, precum și apă sau un termos cu ceai cald.

Întotdeauna urmați recomandările autorităților în ceea ce privește drumurile închise circulației publice și traseele recomandate. Nu vă aventurați pe drumuri izolate sau care au semnul „Drum închis circulației publice pe perioada iernii”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter