Actualitate

ISU Cluj va primi trei ambulanțe noi SMURD pentru echipajele de prim-ajutor

Trei ambulanțe SMURD tip B2 pentru echipajele de prim-ajutor va primi ISU Cluj, în cadrul unui proiect în care vor ajunge mai multe ambulanțe la subunitățile din Cluj-Napoca, Turda și Huedin. În cadrul aceluiași proiect Serviciul de Ambulanță Județean Cluj primește 12 ambulanțe noi.

Șeful ISU Cluj, Ion Moldovan, a afirmat că aceste ambulanțe vor îmbunătăți semnificativ posibilitatea de acționare.
„Ca efect pe care îl vom simți imediat după primirea noilor ambulanțe va fi îmbunătățirea situației operative. Anul acesta am înregistrat o scădere a numărului de intervenții față de anul trecut, scădere cauzată în totalitate defecțiunilor dese și costisitoare ale ambulanțelor SMURD. Toate ambulanțele din parcul nostru au depășite normele de utilizare, ceea ce generează defecțiuni tot mai dese și costisitoare. Au rezultat astfel perioade semnificative în care ambulanțele SMURD au fost nefuncționale și a trebuit să suplinească lipsa lor echipajele SAJ”, a spus Ion Moldovan.

ISU Cluj va primi, la începutul anului 2019, prin sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, o ambulanță de terapie intensivă SMURD de tip C1 și sunt discuții pentru a primi din partea Primăriei comunei Florești o ambulanță nouă pentru echipajul de prim ajutor SMURD din localitate.


Tot în cadrul conferinței de presă, Ion Moldovan a prezentat și cifrele de acționare în caz de urgențe și a declarat că sunt discuții pentru deschiderea unui punct de lucru în comuna Chinteni.
„Timpul mediu de reacție, pentru echipajele noastre, s-a menținut la 12 minute pentru ambulanțe și 14 minute pentru autospecialele de stins incendii/descarcerare, însă suntem nemulțumiți de acoperirea care există în zona comunelor Vultureni și Panticeu. Drept pentru care suntem în discuții avansate cu autoritățile locale din comuna Chinteni, pentru a operaționaliza un punct de lucru la ieșirea din localitate înspre Vultureni”, a declarat, Ion Moldovan,în cadrul unei conferințe.

Astfel, se va reduce timpul de răspuns cu ceea ce însemnă distanța parcursă de autospeciale din municipiul Cluj-Napoca până la ieșirea din localitatea Chinteni. Asta însemnă 14 minute scăzute din circa 30 de minute necesare pentru a ajunge autospecialele de intervenție la acele comunități.


De asemenea, ISU Cluj a primit sprijinul autorităților locale din municipiul Gherla pentru a deschide acolo o stație SMURD. Deschiderea acestui punct va influența pozitiv rapiditatea de acționare la accidentele ce au loc pe centura ocolitoare a localității sau în comunitățile din apropiere, unde intervin acum forțele din Detașamentul de Pompieri Dej.

Ultimele Stiri
abonare newsletter