Actualitate

RAZIE ÎN CĂMINELE DE STUDENȚI. Peste 1.500 de persoane legitimate, un tânăr s-a ales cu dosar penal

Peste 1.500 de studenți români și circa 50 de studenți străini au fost legitimați cu ocazia unei ample acțiuni a polițiștilor în Complexul Studențesc Mărăști.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 11 decembrie, în intervalul orar 06:00-08:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul de Politie pentru Centrul Universitar, au organizat şi desfășurat o acţiune în Complexul Studentesc Mărăști.

Au fost legitimați un număr de aproximativ 1.500 studenți români şi circa 50 studenți străini, dintre care 10 au fost informați în legătură cu prevederile legale privind regimul străinilor în Romania. Au fost aplicate un număr de 8 sancțiuni la Legea 61/1991, în valoare totală de 1.500 lei și a fost constatată o infracțiune de fals privind identitatea.


Un tânăr de 21 ani din județul Alba a prezentat o legitimaţie de cămin ca fiind a sa, deși aceasta era pe un alt nume, legitimaţia neavând aplicată o fotografie. În baza acesteia, tânărul locuia în cămin de la începutul anului universitar 2018-2019. Legitimaţia a fost ridicată de poliţişti, iar tânărului i s-a întocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunilor de „Fals material în înscrisuri oficiale”şi „Fals privind identitatea”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal, anunță IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter