Actualitate

Rețea infracțională, demascată de polițiștii de la Transporturi. Zeci de persoane sunt implicate în scandalul feroviar de la Cluj

Aproape 100 de persoane sunt urmărite penal, fiind bănuite de fals intelectual, uz de fals și delapidare.

Potrivit IGPR, la data de 4 decembrie, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 99 de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și uz de fals.

Persoanele vizate sunt bănuite că și-ar fi însușit diverse cantități de motorină la alimentarea locomotivelor care tractează trenurile de călători la depoul de locomotive. Diferențele au apărut între cantitatea ieșită din gestiune și cantitatea efectiv alimentată în rezervorul locomotivei, respectiv diferența dintre cantitatea de combustibil ieșită din rezervor și cantitatea consumată efectiv de motorul diesel.


Se pare că, în perioada 1 ianuarie 2011 - 30 septembrie 2016, persoanele cercetate ar fi falsificat foaia de parcurs a locomotivei prin atestarea în fals a faptului că volumul de carburant alimentat este cel înregistrat în foaia de parcurs. De asemenea, acestea ar fi folosit bonurile de consum-duplicat știind că sunt false. Astfel, bonul de consum-duplicat ar fi fost introdus pe circuitul documentelor financiar-contabile pentru operarea scăderii de gestiune și efectuarea înregistrărilor în contabilitate.

Paguba produsă de persoanele bănuite este estimată la 425.258 de litri de motorină, în valoare de circa 2.268.139 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter