Actualitate

Ger năprasnic în toată țara. Temperatura scade cu 25 de grade Celsius

Un val de ger va intra în România, la finalul săptămânii, când temperaturile vor scădea și cu 25 grade, ajungând, în unele regiuni, la -15 grade Celsius. În Transilvania și Moldova, temperaturile vor scădea de la 10 la -15 grade Celsius, în decurs de doar câteva zile.

Ultima zi din luna noiembrie va fi cea mai friguroasă, iar mercurul din termometre va scădea în aproape toată țara sub 0 grade Celsius. Nici Bucureștiul nu va fi ocolit de valul de ger, iar temperaturile se vor situa, în decursul zilei de vineri, în jurul valorii de -8 grade Celsius.

Vremea în România se mai încălzește după 1 decembrie, dar temperaturile vor rămâne destul de coborâte, în jurul pragului de îngheț. De asemenea, revin ploile, lapovița și ninsorile pe aproape tot teritoriul țării.


Prognoza meteo 26 noiembrie - 9 decembrie pentru Transilvania

Media regională a temperaturilor maxime va marca o scădere treptată de la 10 grade, în prima zi, până la -2 grade în data de 30 noiembrie, apoi va crește ușor spre 2...4 grade. Regimul termic nocturn va scădea accentuat, de la minime de 4 grade la începutul intervalului, până la valori sub limita de ger, în medie de -15...-14 grade.


Ulterior acestei date, temperaturile minime vor crește spre o medie de -4...-2 grade. Vor fi precipitații, local moderate cantitativ, în perioadele 26 - 29 noiembrie și între 03 și 09 decembrie.

Prognoza meteo 26 noiembrie - 9 decembrie la munte


La valorile diurne, temperatura aerului va fi în scădere spre -7 grade până în 29 noiembrie, apoi în creștere spre 2 grade până în ziua de 4 decembrie și din nou în scădere, dar ușoară și treptată, până la – 2 grade, la sfârșitul intervalului.

Media minimelor va fi în scădere, de la 1 grad în prima dimineață, până la -13 grade în 30 noiembrie, astfel vremea devenind geroasă; în creștere până la -4 grade în data de 4 decembrie, apoi în scădere spre -7 grade la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioadele 26 – 29 noiembrie și 03 – 09 decembrie și local vor fi moderate și însemnate cantitativ.

Etichete: zapada temperatura ger
Ultimele Stiri
abonare newsletter