Actualitate

“De ce NU purtaţi centura de siguranţă? Pentru că mi-am pus SILICOANE. Nu se vede?” Dialog INEDIT între un poliţist şi o şoferiţă

Ministerul Afacerilor Interne distribuie pe Facebook o discuţie amuzantă, dar în acelaşi timp alarmantă, între un poliţist şi o şoferiţă care susţine că nu îşi poate lega centura de siguranţă deoarece şi-a pus SILICOANE.

Dialog între un poliţist, o şoferiţă şi el (pasager):

Bună ziua! De ce nu purtaţi centura de siguranţă?
Pentru că mi-am pus silicoane.
Aveţi un certificat medical în acest sens?
Păi, nu se vede? De ce îmi trebuie certificat?
Pentru că numai medicul poate recomanda să nu purtaţi centura în astfel de cazuri! Şi domnul de lângă dumneavoastră tot cu silicoane?
Ce vreţi să insinuaţi? Ne luaţi la mişto...
Absolut deloc, dar nici el nu are centura pusă!


Pentru a elimina toate discuţiile referitoare la portul centurii de siguranţă, vă readucem aminte că sunt exceptaţi de la această obligaţie următorii:

conducătorii auto care execută manevra de mers înapoi;
femeile în stare vizibilă de graviditate;
conducătorii de autoturisme care execută servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transportă pasageri;
instructorii auto, pe timpul pregătirii practice a persoanelor care învaţă să conducă un autovehicul pe drumurile publice;
examinatorul în timpul desfaşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere;
persoanele care au certificat medical în care să fie menţionată afecţiunea care contraindică purtarea centurii de siguranţă.


ATENŢIE! Dacă se constată folosirea frauduloasă a unei astfel de adeverinţe, este caz penal care se pedepseste cu închisoarea, atât pentru sofer, cât şi pentru medicul care a eliberat-o!”, avertizează Poliţia.

Lipsa centurii de siguranţă se sancţionează cu amendă şi două puncte de penalizare. Un punct-amendă este de 145 lei. Contravenientul achită pe loc sau poate achita în cel mult 15 zile lucrătoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contravenţiei jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, adică suma de 145 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter