Actualitate

Unu’ cu „pamblica”, altu’ cu lacrima. Vicele CJ Cluj, Vakar Istvan, reclamă lucrările proaste la drumurile reabilitate și lăudate de Tișe - FOTO

În premieră, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, a ajuns să critice starea deplorabilă în care se găsesc unele drumuri județene, proaspăt reabilitate. Pentru prima dată, șeful din Consiliul Județean spune negru pe alb că la reabilitarea drumurilor din județ se folosesc materiale neconforme.

Deşi se laudă zilnic cu câte un tronson de drum judeţean care intră ba în reparaţie, ba în modernizare, realitatea de la faţa locului îl contrazice pe Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

“Lucrare de aproximativ un an, reparații în garanție. Oare dacă aș pune și numele executantului s-ar interpreta ca reclamă negativă? Ce altă explicație este decât proasta execuție cu materiale neconforme?! E ok că este pe cheltuiala executantului, dar nervii șoferilor si blazonul județului cine le suportă?”, a scris Vakar Istvan pe Facebook, fără însă a preciza unde anume au fost făcute pozele.


În 2016, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, semna cu CEC Bank contractul pentru obținerea, de către judeţul Cluj, a unui credit bancar în valoare de 225.000.000 lei (aproximativ 50 milioane de euro), necesar în vederea reabilitării şi modernizării drumurilor judeţene.

Imediat după ce s-a instalat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe spunea că va face din drumurile judeţene o prioritate a mandatului şi că cei mai mulţi bani vor merge în reabilitarea şi modernizarea acestora. Mai mult, acelaşi Tişe a îndatorat judeţul cu 50 de milioane de euro după ce a luat un credit pentru a pune la punct reţeaua de drumuri judeţene.


Creditul a fost contractat pentru o perioadă de 12 ani, banii fiind folosiţi, potrivit Consiliului Judeţean, pentru reabilitarea a 500 kilometri de drumuri judeţene.

Tişe preciza că în Cluj există o reţea de circa 1.200 de kilometri de drumuri judeţene.

abonare newsletter