Actualitate

Se SCUMPEȘTE apa. Câți bani vor trebui clujenii să scoată din buzunare?

Compania de Apă Someș a anunțat intenția de ajustare a prețului apei potabile, respectiv a tarifului de canalizare-epurare.

Sursă foto: cloudfront.net

Începând din data de 1 noiembrie a anului acesta, prețul la apă potabilă va ajunge la 3,15 lei/mc, iar tariful pentru canalizare-epurare va ajunge la 3,64 lei/mc. Pretul apei in prezent, înainte de majorare, inclusiv TVA este de 2,87 lei/mc, rezultând o creștere de 28 bani. Tariful de canalizare, înainte de majorare, inclusiv TVA este de 3,32 lei/mc, rezultând o creștere de 32 bani.

Noile  prețuri/tarife  au  fost aprobate  de către Asociația Regională pentru  Dezvoltarea Infrastructurii  din  Bazinul  Hidrografic  Someș-Tisa,
care  acționează  în  numele  și  pentru autoritățile publice județene și locale din aria deservită de Compania de Apă Someș în județele Cluj, Sălaj și Mureș, prin Hotărârea nr.12 din data de 2 Octombrie 2018.


"Costurile de  producție  din  perioada  2013-2018,urmare a punerii în funcţiune a unor instalaţii şi utilaje pentru  imbunătăţirea  calitativă  a  serviciilor  publice  de  alimentare  cu  apă  şi  de  canalizare,  a  creșterilor progresive a prețului energiei, combustibililor, celorlalte materii și materiale utilizate în procesele de captare, tratare, transport, pompare și distribuție apă potabilă, respectiv în procesele de preluare, transport, pompare și mai ales epurare a apelor uzate menajere, industriale și pluviale.
Aceste influențe în costuri s-au manifestat în condițiile în care în perioada de cinci ani scursă de la ultima modificare a prețurilor  (Iulie 2013) și a păstrării în  acest  interval  a  unui  numar  mediu relativ  constant de personal, a avut loc o creștere semnificativă a complexității activității și mai ales a întinderii ariei de operare din cele două județe (248 de localitați deservite în Iunie 2018 față de 172 localitați deservite în Decembrie 2013)", au transmis reorezentații Companiei de Apă Someș.

Noile prețuri/tarife se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter