Actualitate

ATENȚIE!!! Se răcește vremea. Temperaturile maxime vor ajunge la 13-15 grade celsius

Vremea se răceşte din acest weekend în zona de nord a ţării, iar, de duminică noapte, un val polar va duce la scăderea temperaturilor chiar şi până la 13-15 grade în zonele de nord. De miercuri, răcirea se va simţi şi în celelalte regiuni ale ţării.

Un front atmosferic polar va lovi nordul României de duminică noapte, maximele ajung la 15 grade.
„Vorbim de o răcire, sâmbătă, în zonele nord-vestice, în Maramureş şi Crişana, răcire care va continua duminică şi în sudul, centrul şi estul ţării, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în Transilvania. Sâmbătă, în zona de sud temperaturile vor fi mai ridicate, şi vor atinge 30-31 de grade, iar de duminică se va răci şi în aceste regiuni, şi vor ajunge undeva la 23-24 de grade, sau 27-28 de grade în Oltenia”, a declarat, Alina Şerban, meteorolog în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, scrie Mediafax.

Potrivit meteorologului, duminică, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă. De dumunică noapte, un front polar va pătrunde prin nord-vestul ţării şi va conduce la răcirea vremii chiar şi cu 10 grade Celsius.
„Cumva, per total-ţară, temperaturile vor fi duminică normale pentru această perioadă, însă, de duminică noapte, un front polar va pătrunde prin nord-vestul ţării, astfel că de duminică spre luni, în Maramureş, în Crişana, Transilvania, Banat şi în nordul Moldovei vom avea vânt intens, de 60-70 de km pe oră şi vom avea şi ploi. Luni, va continua răcirea în vest, în nord şi în centru, însă pe sud şi sud-est avem o uşoară pulsaţie caldă, astfel că aici temperaturile vor fi mai ridicate, iar în Bucureşti vom avea 27-28 de grade”, explică metorologul ANM.


Pentru ziua de luni, temperaturile vor fi foarte diferite de la nord la sud.
„Ceea ce ar fi reprezentativ pentru ziua de luni ar fi că vom avea o diferenţă mare de la nord la sud. Astfel, dacă în regiunile nordice vorbim de temperaturi maxime de 13-15 grade, pentru partea de sud vorbim de 28-29 de grade, adică în nord vom avea toamnă, iar în sud vară, sub rezerva că această prognoză se poate schimba. De miercuri, masa rece se va simţi mai mult şi în partea de sud a ţării”, a mai precizat Alina Şerban.

Schimbările de temperaturi sunt valabile şi pentru alte regiuni din Europa, potrivit Severe-Weather, care arată că un val de frig va lovi, de săptămâna viitoare, îndeosebi Vestul Europei.

abonare newsletter