Actualitate

Autostradă neîntreruptă din octombrie, între Câmpia Turzii și Nădășelu

Compania de Drumuri vrea să facă recepția nodului Gilău și a podului de peste Someșu Mic la finele lunii septembrie.

sursa foto forum.peundemerg.ro sursa foto forum.peundemerg.ro

Românii ar putea avea la dispoziție, cu începere din luna octombrie a acestui an, încă 8,7 kilometri de autostradă între Gilău și Nădășelu care vor putea fi utilizați după ce va fi deschis traficului atât nodul rutier de la Gilău, cât și podul de pe Someșul Mic, la vest de Cluj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, săptămâna viitoare se vor face primele verificări la lotul lung de aproximativ 800 de metri. În urma acestora se vor stabili lucrările de efectuat pentru ca recepția să fie posibilă la finele lui septembrie – începutul lui octombrie, scrie digi24.ro.


Tronsonul Gilău Nădășelu este definitivat de o bună perioadă de timp însă nu a putut fi utilizat deoarece traficul intrat în nodul Nădășelu se bloca în canalul Someșul Mic, la sud de Gilău.

Lucrările la nodul rutier Gilău și podul de peste Someș nu au fost licitate la pachet cu tronsonul Gilău Nădășelu deoarece urmau să fie făcute de firma americană Bechtel. Contractul acesteia a fost reziliat ulterior, după ce s-a semnat cel pentru secțiunea Gilău - Nădășelu. Circulația pe autostradă la nord de Nădășelu este imposibilă deoarece lucrările la secțiunea Nădășelu-Mihăiești sunt la un stadiu de 0%.

abonare newsletter