Actualitate

Elevii de 10 ai Clujului au fost premiați. Cine sunt ei?

Miercuri, în cadrul ședinței consiliului local, elevii care au luat nota 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, dar și profesorii care le-au îndrumat pașii au fost recompensați.

12 elevi au luat 10 la Examenul Național din acest an și 2 elevi au luat nota maximă la Bacalaureat. Performanța lor a fost onorată de către administrația locală printr-o ceremonie simbolică și o premiere.

„Suntem din nou într-un moment pe care ni-l dorim în fiecare an, un moment în care elevii nostri au obținut rezultate foarte bune, în contextul în care suntem în al cincilea an la rând în care Clujul este pe locul întâi. În momentul în care însumezi rezultatele obținute la bacalaureat, locul 1 la Evaluarea Națională, locul 2 la titularizări, și la definitivat locul 3, deci rezultate care se confirmă de la an la an, pentru care meritați felicitați cu toții, toți elevii, toți profesorii care au fost lângă voi și fără de care nu s-ar fi ajuns la aceste rezultate, dar și părinții fără de care totul era imposibil. Faptul că se obțin rezultate este datorat unei normalități și pentru asta cred că puteți să îi felicitați cu toții”, a spus Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj.  


Cine sunt elevii de 10?

Otilia Maria Drugan a absolvit Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca şi a obţinut media 10 la Bacalaureat, iar din această vară este studentă la Facultatea de Biologie și Geologie din cadrul UBB Cluj.

„Pur şi simplu am învăţat şi aşa am obţinut media 10. În ceea ce priveşte facultatea, încă nu ştiu sigur, probabil mă voi înscrie la Facultatea de Biologie a UBB, vreau să lucrez pe proiecte în acest domeniu. Facultatea o voi urma în ţară, poate voi face un master în străinătate”, a spus Drugan imediat după aflarea rezultatelor.


Ioana Damian Buda este cea de-a doua elevă de 10 din Cluj-Napoca, care din toamnă va urma cursurile Politehnicii din București, unde, la admitere, a luat tot nota maximă.

Cei 12 elevi care au avut media 10 la Evaluarea Națională în acest an sunt: Miruna Sandea, Eliza Diana Dobondi, Alex Matei Ignat, Ștefan Bia, Alexia Cosmina Neag, Cătălina Antonia Petruș, Miruna Elena Popa, Mara Crișan, Bianca Susa, Miruna Koșa, Maria Elena Nicule și Carina-Maria Albu.


Cu toate că elevele care au luat nota maximă la examenul de bacalaureat nu au dorit să stea de vorbă cu presa, proaspeții boboci de liceu nu s-au ferit să își exprime încântarea și să își mărturisească emoțiile.

„Am fost mândră să fiu acolo, mi-a părut bine, dar nu mă așteptam să fiu acolo, fiindcă nu mă așteptam sa iau aceste note. Am avut emoții foarte mari la limba și literatura română, fiindcă acolo este mai subiectiv și atunci nu poți fi niciodată sigur că iei notă maximă”, a spus Miruna Sandea, care din toamnă va fi elevă la Liceul Emil Racoviță la profilul Științele Naturii.


„Am fost emoționată să mă aflu acolo, să primesc premiul, dar în acelați timp am fost mândră pentru notele pe care le-am luat”, a zis Miruna Koșa, care urmează să învețe la profilul Științele Naturii din cadrul Liceului Elf.  

Suma totală alocată premierii elevilor de 10 a fost de 37.000 de lei, bani alocați din bugetul local.

Ultimele Stiri
abonare newsletter