Actualitate

Românii din Diaspora au ajuns la Cluj-Napoca. "M*** PSD" și "Afară cu hoţii din ţară"

Zeci de români din Diaspora au ajuns la Cluj-Napoca, mai multe mașini fiind parcate în zona Cinematografului Florin Piersic din Piața Mihai Viteazul. Zeci de clujeni i-au întâmpinat cu bannere şi scandări: "M*** PSD", "PSD, ciuma roşie", "Afară cu hoţii din ţară".

Câteva zeci de persoane, români din diaspora întorşi acasă în vacanţa de vară şi care vor participa vineri la protestul de la Bucureşti, s-au adunat în Cluj-Napoca, în Piaţa Mihai Viteazu, unde au scandat mesaje antiguvernamentale.

Cei aproximativ 50 de oameni, veniţi din ţări precum Spania, Marea Britanie, Italia sau Belgia, au scandat "Demisia", "Să vă fie frică, Ardealul se ridică", "Diaspora este România" şi au adus cu ei bannere cu mesaje precum "Hoţii" şi "Corupţia ucide".


Unii dintre protestatari au transmis că sunt decişi să convingă câţi mai mulţi oameni să participe la mitingul de vineri de la Bucureşti şi că vor să aducă cu ei un model de democraţie vestică.

Înainte de Cluj-Napoca, o parte dintre românii din diaspora au oprit şi în centrul oraşului Huedin, iar în cursul zilei de joi, pe traseu, vor mai opri la Târgu Mureş şi Braşov.


Protestul a durat câteva zeci de minute.

Un protest masiv se anunță, vineri, 10 august, la București, la care vor lua parte mulți români din Diaspora, iar clujenii și-au arătat deja susținerea.


De asemenea, un protest mare, de susținere a românilor care au mers în București, va avea loc și la Cluj-Napoca, vineri seară, de la ora 19.00, în Piața Unirii.

”Grupul civic Umbrela Anticorupție Cluj sprijină protestul ce va avea loc pe data de 10 august la București, alăturându-se vocilor ce au cerut și de această dată o reformă la nivel politic. Spunem un NU hotărât legilor menite să submineze independența justiției, modificărilor propuse și votate pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală și cerem revizuirea pozițiilor adoptate, în vederea punerii în acord a prevederilor respective cu opiniile exprimate de profesioniști, cu mențiunile primite din partea Uniunii Europene, precum și cu bunul-simț, o noțiune prea rar utilizată de coaliția de la putere. Menționăm faptul că solidaritatea noastră vizează un protest pașnic, non-violent, subliniind faptul că scopul nu scuză mijloacele, iar lupta pentru valorile pe care le promovăm trebuie dusă respectând principiile a căror aplicare o cerem. Ne delimităm de orice abatere, de orice tip de acțiune menită să lezeze esența lucrurilor pentru care protestăm și nu încurajăm violența, fie ea fizică sau verbală. România nu este o țară a corupților, a incompetenței sau a infractorilor, ci este țara noastră, a celor care ne dorim un viitor mai bun, transparență, demnitate, corectitudine și verticalitate. Cu toate că drumul pe care îl avem în față nu este unul scurt sau ușor, vom merge până la capăt și vom câștiga. Dacă am învățat ceva până acum, este exact faptul că binele învinge. România nu va fi o excepție. Ne vedem în stradă!”, spun organizatorii evenimentului.

Etichete: miting psd diaspora
Ultimele Stiri
abonare newsletter