Actualitate

Îmbrățișări gratuite "Fără Penali" la "Untold" VIDEO

Campania "Fără penali în funcţii publice" continuă. Mii de oameni au semnat pentru această iniţiativă, la cele două corturi special amenajate în Parcul Central din Cluj-Napoca.

“Record! De peste 7 ore doi tineri entuziaști oferă îmbrățișări gratuite "Fără Penali" la "Untold".

La cele două corturi special amenajate în Parcul Central s-au format cozi. Avem nevoie de fiecare semnătură”, a scris pe Facebook deputatul USR Emanuel Ungureanu.


 

Vă reamintim, pe lângă plafonul de minim 500.000 de semnături la nivel naţional mai este o a doua regulă, ca în minim 21 de judeţe să existe 20.000 de semnături. În acest moment pragul a fost depăşit în Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Braşov, Cluj şi Timiş.


“După multe atacuri la adresa independenței Justiției, societatea civilă din România își cere dreptul la o clasă politică integră și performantă, exprimându-și dorința de a bloca prin Constituție accesul în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României al cetățenilor condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”, spuneau, la momentul iniţierii campaniei, reprezentanţii USR Cluj.

Astfel, clujenii pot să semneze pentru proiectul ce prevede includerea în Constituție a unui articol care să interzică persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate să nu mai poată ocupa funcții în administrația publică:


“Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnări." , spune textul care urmează a fi introdus în Constituția României conform propunerii.

sursa video Facebook Emanuel Ungureanu

Ultimele Stiri
abonare newsletter