Actualitate

Continuarea războiului Tișe-Tămaș. Episodul „ieşi afară, nesimţitule” s-a lăsat cu sancțiuni pentru directorul Protecției Copilului Cluj

În luna februarie, într-o ședință de Consiliu Județean, Alin Tișe și directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, Daniel Tămaş, au fost la un pas să se ia la bătaie, nu înainte să țipe unul la altul și să facă crize de nervi. Consecința acelei scene: Tămaș s-a ales cu salariul diminuat.

Imediat după acel episod, Alin Tișe a convocat o comisie în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj, care a propus sancţionarea disciplinară a directorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Daniel Tămaș, cu diminuarea drepturilor salariale cu 15 % pe o perioadă de 3 luni.

Tișe îl acuză pe Tămaș că în ședința Consiliului Județean din februarie “a dat dovadă de lipsă de tact, amabilitate și un comportament respectuos, a ajuns pe un ton ridicat să aducă următoarele acuzații: angajarea ilegală a Danei Cătărig - director general adjunct economic – administrativ; trafic de influență la nivelul ANFP în vederea angajării ilegale a Danei Cătărig; concedierea ilegală a fostului director general al DGASPC, Brad Nicoleta; furt sistematic al DGASPC Cluj”.


“Acuzațiile grave aduse președintelui Consiliului Județean Cluj se referă la comiterea de către acesta a următoarelor infracțiuni: abuz în serviciu în ceea ce privește angajarea ilegală a Danei Cătărig - director general adjunct economic – administrativ și concedierea ilegală a fostului director general al DGASPC, Brad Nicoleta, trafic de influență în ceea ce privește demersurile efectuate la nivelul ANFP în vederea angajării ilegale a Danei Cătărig; furt în ceea ce privește bunurile DGASPC Cluj. Acuzațiile grave aduse membrilor Consiliului Județean Cluj se referă la comiterea de către aceștia a infracțiunii de trafic de influență în ceea ce privește demersurile efectuate în vederea angajării ilegale a tuturor persoanelor din cadrul DGASPC. Daniel Tămaș nu a avut o atitudine conciliantă şi nici nu a făcut niciun demers pentru a evita generarea conflictului, ci din contra a dat dovadă de lipsă de tact, amabilitate și un comportament respectuos, ajungând pe un ton ridicat să aducă acuzații aleșilor locali”, se arată în proiectul de hotărâre prin care Tămaș a fost sancționat.

Dialogul dintre Tișe și Tămaș din luna februarie


Tămaș: Pe doamna Brad ați dat-o afară în 2009, ați făcut trafic de influență. Și ați adus-o pe doamna Cătărig director juridic fără să aibă studii de specialitate. Am documentele de concurs că a ajuns director juridic fără să aibă studii. Cum puteți să mă păcăliți în halul ăsta? Să vă fie rușine că de doi ani nu ați venit în niciun centru. Să vă fie rușine că habar nu aveți ce se întâmplă în instituția asta.

Tișe: Dumneavoastră să vă fie rușine.


Tămaș: Habar nu aveți să conduceți instituția asta.

Tișe: Ești un nesimțit!


Tămaș: Dumneata ești un nesimțit! Aveți grijă la ton, vedeți că eu nu sunt Mătușan sau cei de la partid. De doi ani de zile vă bateți joc de instituția asta, du-te domnule și  vezi-ți de treabă...Nesimțire crasă, ați furat cât ați putut și ați traficat influență.

Tișe: Ieși domnule afară!


Consilier județean: Ieși afară, nesimțitule! Ieși afară, domnule!

Tămaș: Să vă fie rușine, domnilor! V-ați bătut joc de instituția asta de doi ani de zile, nici nu știți ce votați. Ați traficat cât ați putut instituția, dar nu mai puneți voi mâna pe instituție, să țineți minte!

Tișe: În condițiile acestea, foarte clar mă gândesc să propun un proiect de hotărâre și să propun sancționarea directorului și destituirea de îndată. În asemenea situații nu cred că putem să funcționăm.

Anul trecut, Alin Tişe a mai vrut să îl elibereze pe Tămaş din funcţia de conducere de director general al DGASPC Cluj “pentru incompetenţa profesională”, ca urmare a obţinerii calificativului "nesatisfăcător" la evaluarea performanţelor profesionale individuale pe anul 2016.

Despre întreg scandalul citiți aici și aici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter