Actualitate

Imagini spectaculoase cu lucrările la viaductul peste râul Someşul Mic, de lângă Gilău – VIDEO

Imagini spectaculoase cu lucrările de construcţie la viaductul peste râul Someşul Mic, din apropierea localităţii Gilău, surprinse de o dronă. Lung de 700 de metri, acest pod va permite utilizarea celor 8,7 kilometri ai Autostrăzii Transilvania, cuprinşi între Gilău şi Nădăşelu, finalizaţi anul trecut.

Clipul de câteva minute surprinde o imagine de ansamblu a întregului şantier amplasat pe malul Someşului Mic.

În imagini se pot observa pilonii viitorului pod, grinzile care vor fi montate pe acestea, dar şi utilajele pe care muncitorii le folosesc pentru realizarea construcţiei.


Potrivit proiectului, podul va avea o lungime de peste 700 de metri şi este prevăzut cu 64 de grinzi.

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură, ONG specializată monitorizarea lucrărilor de infrastructură care se desfăşoară pe teritoriul României, explică în detaliu pe pagina de Facebook modul în care se vor desfăşura aceste lucrări şi, de asemenea, când se vor încheia.


„Şantierul ciotului de 766 de metri de la Gilău, parte din Autostrada A3, este momentan în grafic pentru finalizarea în luna septembrie 2018, aşa cum puteţi observa din filmarea aeriană şi din fotografiile de la sol realizate în acest weekend. Constructorul încă lucrează la pilele podului peste Someşul Mic, dar şi la breteaua de acces dinspre Cluj-Napoca spre Nădăşelu.

Vestea bună este că au sosit primele piese din macaraua de 600 de tone prin care vor fi ridicate şi instalate grinzile fabricate de Bechtel. "Monstrul", aşa cum a fost botezat de entuziaşti, este un imens puzzle 3D care probabil va fi asamblat complet săptămâna aceasta. La încărcare va fi ajutat de două macarale mai mici.


Transportul şi instalarea propriu-zisă a celor 64 de grinzi vor fi operaţiuni spectaculoase care ar trebui să înceapă în perioada imediat următoare şi, în mod normal, vor ţine 25-30 de zile”, au explicat specialiştii.

Construcţia acestui pod peste Someşul Mic este necesară deoarece el permite desfăşurarea traficului pe cei 8,7 kilometri ai autostrăzii Transilvania, dintre localităţile Gilău şi Nădăşelu, care deşi finalizaţi încă de anul trecut, nu pot fi utilizaţi în lipsa acestui obiectiv.

Ultimele Stiri
abonare newsletter