Actualitate

Primele secvențe din “Moromeții 2”, prezentate în exclusivitate la TIFF

Prezentarea în exclusivitate a primelor secvenţe din "Moromeţii 2", cel mai aşteptat film românesc al anului, însoţită de un concert special, lansarea primului documentar al unei trupe româneşti şi revenirea după 5 ani în festival a celei mai spectaculoase trupe etno din Ucraina animă serile celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (25 mai - 3 iunie).

"Chef ca-n Teleorman" e seara specială care aduce la TIFF 17 primele imagini din cel mai aşteptat film românesc al anului, "Moromeţii 2". Exclusivitatea imaginilor este completată de prezenţa lui Horaţiu Mălăele, cel care, după 30 de ani, reia pe marele ecran rolul lui Ilie Moromete sub bagheta aceluiaşi regizor, Stere Gulea. Proiecţia este doar momentul de încălzire a ceea ce se anunţă a fi cea mai vibrantă petrecere din festival. Restul serii aparţine tarafului Marian Sandu din Videle şi sătenilor de frunte din satul Talpa, locul în care s-a filmat atât filmul original, cât şi continuarea acestuia. În rol de gazde al acestei seri speciale, aceştia nu vin la Cluj cu mâna goală, iar chiar şi asta e suficient să convingă pe oricine că vineri, 1 iunie, locul în care trebuie să fie după ora 21:30 este Form Space.

"VUNK - Jur să spun adevărul" este primul documentar al unei trupe din România, iar TIFF 17 este, cu siguranţă, locul perfect pentru premiera acestuia. Urmărind istoricul uneia dintre cele mai iubite trupe rock ale ultimelor decenii, documentarul va surprinde fanii Vunk cu imagini şi poveşti inedite, începând cu participarea la "Cântarea României" în 1988 şi continuând cu momentele cheie din anii 90, când trupa încă perfoma sub numele de Vank. Cornel Ilie şi toţi ceilalţi membrii ai trupei se vor afla luni, 28 mai, ora 21:00, în clubul Form Space, când filmul va fi proiectat în faţa publicului, proiecţie ce va fi urmată şi de un concert.


Pentru prima dată invitaţi la Cluj în 2013, DakhaBrakha revin în TIFF după o pauză de cinci ani în care notorietatea lor a crescut spectaculos, aducându-le concerte în toate colţurile planetei, inclusiv la evenimente majore precum Glastonbury sau Bonnaroo. Trupa surprinde cu fiecare spectacol tocmai pentru că repertoriul lor inspirat din folclorul ucrainean este atât de amplu încât le permite să fie mereu altfel. Cum sună în 2018 "trupa cult etno-haos", aşa cum încearcă să-i definească presa muzicală, veţi putea descoperi luni, 28 mai, în concertul programat la Casa de Cultură a Studenţilor de la ora 19:30.

O călătorie pe Dunăre, de la Regensburg la Marea Neagră, în sunet de trompetă mixată live, e propunerea lui Lorinc Barabas, artistul maghiar ce va susţine Trans Duna, performance-ul programat pentru miercuri, 30 mai, ora 21:30, la Urania Palace. Cei 3.000 de kilometri sunt parcurşi prin imagini spectaculoase însoţite de muzică live, o experienţă cinematică ce transpune publicul într-o stare specială. Trans Duna încheie, astfel, Ziua Maghiară la TIFF 17.

Ultimele Stiri
abonare newsletter