Actualitate

Un nou salt pentru Bitcoin. Creşterea spectaculoasă, asociată cu o mutare pe piaţa speculativă

Bitcoin a ajuns sâmbătă la valoarea de 9.412 dolari, înregistrând o creştere de 1,55% într-o zi, de la 9.230 cât înregistra vineri, saltul fiind asociat cu posibila intrare în piaţa criptomonedelor a miliardarului George Soros, la jumătatea acestei luni.

Evoluţia bitcoin din ultima săptămână a fost constantă, de la 8.773 de dolari în 22 aprilie urmând o creştere semnificativă de preţ, la 9.740 de dolari în 25 aprilie, urmând ca în 26 aprilie să scadă sub pragul de 9.000 de dolari, ajungând la 8.843 de dolari.

Creşteri s-au înregistrat, sâmbătă, şi în rândul rivalilor Bitcoin, astfel că Ethereum a înregistrat o creştere de 1,83%, ajungând la 686 de dolari, Ripple a crescut cu peste 2%, iar Litecoin a urcat cu 1,76% ajungând la peste 150 de dolari.


În 13 aprilie, moneda virtuală Bitcoin a depăşit pragul de 8.000 de dolari după ce mai mult timp piaţa criptomonedelor a înregistrat prăbuşiri importante.

Saltul de la jumătatea lunii aprilie a fost asociat cu o posibilă intrare a miliardarului George Soros în tranzacţiile cu criptomonede.


„Bani serioşi intră pe piaţă pentru prima dată”, a afirmat, într-un e-mail, Jeffrey Van de Leemput, analist la platforma de tranzacţionare Cryptocampus. „Cu câteva zile în urmă am ajutat la stabilirea unei tranzacţii de 200.000 de Bitcoin pentru cumpărători chinezi. Soros intră în piaţă, de acum vom vedea începutul adevăratei bule”.

George Soros, investitorul miliardar care a numit criptomonedele „un balon” în ianuarie, a declarat săptămâna trecută că şi-a autorizat biroul pentru a tranzacţiona active digitale.


Monedele virtuale au avut un început de an agitat, cu prăbuşiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către companiile financiare de top, dar şi în pivinţa modului în care vor fi reglementate şi, implicit, acceptate de către participanţii la piaţa financiară.

Punctul maxim pentru Bitcoin a fost atins în decembrie 2017, când a fost cotat la aproape 20.000 de dolari. Bitcoin a mai atins valoarea de 11.000 de dolari pe 29 ianuarie.

Etichete: bitcoin
Ultimele Stiri
abonare newsletter