Actualitate

Ai carte, ai parte de o vizită gratuită la Grădina Botanică din Cluj

De cinci ani încoace, de Ziua Internațională a Cărții, toți cei care au la ei o carte beneficiază de intrare gratuită la Grădina Botanică din Cluj. Proiectul a fost inițiat de Victor Miron, autorul campaniei de promovare a cititului „Cărțile pe față”, și a devenit unul cu tradiție, astfel că numărul celor care aleg să citească în mijlocul naturii crește de la un an la altul.

De cinci ani încoace, de  Ziua Internațională a Cărții, toți cei care au la ei o carte beneficiază de intrare gratuită la Grădina Botanică din Cluj. Proiectul a fost inițiat de Victor Miron, autorul campaniei de promovare a cititului „Cărțile pe față”, și a devenit unul cu tradiție, astfel că  numărul celor care aleg să citească în mijlocul naturii crește de la un an la altul.

 „Grădina Botanică „Alexandru Borza” este locul meu preferat din Cluj-Napoca, iar primăvara, când sunt înflorite lalelele, e cu adevărat minunat să pui mână pe o carte (un buchet cu sute de file) și să te bucuri de ea printre mii de fire de flori”, spune Victor Miron. „Clujenii, dar și oameni din localitățile din jur sunt încântați de această campanie. Suntem deja la a 5-a ediție și an de an vin tot mai mulți cititori. Anul trecut peste 3300 de oameni au pus mâna pe o carte și au venit la Grădina Botanică”, continuă Victor Miron.


La Cluj, evenimentul va avea loc duminica viitoare, pe 29 aprilie. „Aici vor fi chiar două evenimente în acea zi. E vorba de o lectură publică a poetei Carmen Tiderle și un schimb de cărți realizat în parteneriat cu prietenii de la Schimb de cărți Cluj. Prin aceste evenimente dorim să îi aducem împreună pe cititori, să se cunoască între ei, să întâlnească autori și să își recomande unii altora titluri bune”, explică Victor Miron, inițiatorul proiectului „Cărțile pe față".

Etichete: gradina botanica
Ultimele Stiri
abonare newsletter