Actualitate

Floreștenii cer interzicerea virajului la stânga spre Metro. Peste 50 de accidente rutiere au avut loc în zonă

Asociația “Trăiesc în Florești” a trimis mai multe solicitări către Poliția Rutieră Cluj, DRDP Cluj și Companiei de Drumuri prin care a cerut explicații referitoare la intersecția din zona Metro și motivele pentru care, în ciuda accidentelor rutiere multiple soldate cu victime, nu s-au luat măsuri.

“Am cerut interzicerea virajului la stânga înspre și dinspre parcarea magazinului Metro (DN1 Florești). Nicio instituție nu specifică un termen de execuție. Ne întrebăm câte accidente și câte persoane trebuie să mai sufere până când se va închide această intersecție?”, spun membrii asociației.

Potrivit unui răspuns al Companiei de Drumuri, aceasta va amplasa pe axa drumului național parapet pentru a închide relațiile de stânga evitând astfel producerea de evenimente rutiere.


“Primăria Florești și DRDP Cluj au trimis solicitări în vederea renunțării la lucrările promovate și au susținut implementarea în teren a unui sistem inteligent de semaforizare pentru a conferi siguranță pietonilor la traversarea DN 1 și a asigura fluidizarea circulației. În anul 2016, Compania de Drumuri  a întreprins demersuri de renunțare la lucrările proiectate aferente punctului negru Florești incluse în cadrul contractual de lucrări privind modernizarea infrastructurii privind siguranța circulației pe DN 1 în sate și puncte negre Tureni, Florești, Gilău, Păniceni și Oșorhei. S-a hotărât închiderea relației la stânga din cauza accidentelor rutiere produse în zonă. Menționăm că în stânga și dreapta magazinului Metro există amenajate sensuri giratorii unde sunt asigurate relații la stânga, în condiții de siguranță. Amenajarea accesului la centrul comercial Metro din zona Florești a fost avizată în 1999 când valorile de trafic pe acest sector de drum national erau mult mai mici”, transmite CNAIR.

De asemenea, se pare că și Poliția Rutieră Cluj a solicitat modificarea accesului din/în incinta Metro prin anularea relației de viraj stânga înspre/dinspre parcarea Metro, accesul din direcția Cluj-Florești urmând a fi realizat prin întoarcere la sensul giratoriu de la reprezentanța AutoTransilvania, iar ieșirea dinspre parcarea Metro spre Florești urmând a fi realizată pe breteaua de întoarcere din zona Vivo. Totodată, s-a solicitat introducerea semaforizării cu buton a trecerii pentru pietoni amplasată în zona Metro.


“Soluția propusă a fost acceptată de părțile implicate, costul refacerii semaforizării, a punerii în funcțiune și a instalării butoanelor la trecerea pentru pietoni intrând în sarcina Metro, restricționarea accesului urmând a fi executată de către reprezentanții CNAIR/DRDP Cluj. În perioada 2015-2017, pe DN 1 E60 în zona de acces a incintei Metro, au fost înregistrate un număr de 21 de accidente de circulație soldate cu vătămarea corporală a unor persoane și 32 de accidente de circulație din care au rezultat pagube materiale”, spun reprezentanții IPJ Cluj.

Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj spune că la începutul anului a solicitat magazinului Metro “luarea de urgență a măsurilor de remediere privind semnalizarea rutieră. Asigurările din partea firmei sunt că în cel mai scurt timp o firmă specializată va efectua lucrările necesare”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter