Actualitate

Primăria a decis. Pasaj subteran în Mărăști. Cum va fi afectată circulația

Primăria Cluj-Napoca a decis construirea unui pasaj subteran în Mărăști pentru că este “mult mai estetic”. Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, la suprafață vor circula mijloacele de transport în comun și bicicliștii, iar în subteran mașinile.

Viceprimarul Dan Tarcea a anunţat că pasajele subterane/supraterane în zona Pieţei Mărăşti şi Tăietura Turcului au şanse mari de realizare în viitorul apropiat.

“Legat de pasaje, avem două pasaje cel din Mărăști care va fi pe Bulevardul 21 Decembrie până la sensul giratoriu din Mărăști. Va fi un pasaj subteran, am renunțat la varianta de suprateran, este mult mai estetic să mergem pe varianta de subteran. Vom reorganiza toată zona pentru că dorim să depunem și pe un proiect european nu doar să facem acest pasaj. Nu vă pot spune cum va arăta acel pasaj. Va fi din zona Bisericii Sf. Petru va trece pe sub sensul giratoriu și va ieși înainte de podul de pe Aurel Vlaicu, după cinema Mărăști. La suprafață vor fi mijloacele de transport în comun și bicicliștii, iar în subteran vor fi mașinile. Ne dorim să analizăm toată zona de acolo cu Aleea Bibliotecii, cu Dorobanților, cu strada Fabricii, ca să putem fluidiza cu adevărat traficul din zona respectivă. Cel de-al doilea proiect de pasaj e cel de la Tăietura Turcului. Și aici avem deja desemnat câștigătorul. Este termenul de contestație până în data de 2 aprilie. Dacă nu există contestații se poate trece la executarea studiului de fezabilitate. Acest pasaj va descongestiona traficul din zonă. În acest moment sunt anumite intevale orare în care coada de mașini ajunge până la ieșirea din Baciu”, a spus Tarcea miercuri la o emisiune la radio.


Și circulația în zona Dorobanți-strada Teodor Mihali va avea de suferit.

“O decizie rapidă pe care o vom lua e renunțarea la o bandă care vine dinspre strada Mihali înspre centru și să facem sens unic patru benzi de ieșire înspre strada Teodor Mihali. În acest moment sunt trei benzi înspre Mihali și una care vine înapoi spre centru, dar este foarte puțin folosită și cred că e mult mai util să nu băgăm mijloacele de transport în comun în zona sensului giratoriu ci să le scoatem pe Mihali. Vor fi făcute și câteva marcaje pe Mihali prin care nu va fi permis virajul la stânga să nu se blocheze traficul”, a mai spus Tarcea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter