Actualitate

Ziua Porţilor Deschise la Teatrul Naţional din Cluj

Teatrul Național Cluj-Napoca invită clujenii, ca în fiecare an, de Ziua Mondială a Teatrului, la Ziua Porților Deschise, aflată acum la cea de-a IX-a ediție.

Evenimentul va avea loc marți, 27 martie 2018, între orele 11:00 – 19:00, în sălile și foaierele teatrului, și include atât activități dedicate copiilor, cât și pentru adolescenți și copii. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.       

Primul eveniment este spectacolul pentru copii al Teatrului de Păpuși „Puck“, Punguța cu doi bani de Ion Creangă, în regia lui Decebal Marin. Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustraţia muzicală de Traian Păcurar. Distribuţia: Ramona Atănăsoaie, Andra Ștefan, Andreea Bolovan, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu, Iulian Lungu / Ionuț Constantinescu, Călin Mureșan, Robert Gutunoiu, Adina Ungur. Aventurile cocoșului și punguţei sale pierdute sunt trăite cu sufletul la gură şi hohote de râs nu doar de copii, ci și de adulți, Punguța cu doi bani fiind o poveste și pentru cei mari. În spectacol, povestea plină de haz a cocoșului cel isteț este îmbogățită cu situații și personaje noi, adăugând un plus de savoare basmului.


În cadrul Atelierului de mânuit marionete, condus de doi dintre actorii Teatrului „Puck“, cu care deja copiii s-au întâlnit în spectacol, Andreea Bolovan și Ionuț Constantinescu, copiii vor putea urmări în ce fel se pot mânui păpușile.

Evenimentele pentru adulți debutează cu Cronici interactive, care va cuprinde o trecere prin istoricul Teatrului Național de la începuturi și până azi, conceput ca o instalație video interactivă.


Actorii Sânziana Tarța, Radu Lărgeanu, Anca Hanu și Cătălin Herlo vor fi protagoniștii Dezbaterii Spiritul comic pe scena Teatrului Național Cluj-Napoca, dezbatere moderată de Ștefana Pop-Curșeu, directorul artistic al intituției. Se va discuta despre rolurile comice pe care cei patru actori le-au adus în fața spectatorilor, felul în care au fost ele abordate, dar și fapte din bucătăria internă a muncii asupra personajului și a modului de lucru al regizorilor cu care au avut ocazia să colaboreze, spun organizatorii.

Ca în fiecare an, și acum va exista un Colț al „restituirilor“. De această dată vor fi proiectate fragmente din spectacolul regretatei regizoare Mona Marian, D'ale carnavalului de I.L. Caragiale, producție a Teatrului Național Cluj-Napoca, din anul 2002. După vizionarea fragmentelor înregistrate, spectatorii vor putea adresa întrebări actorilor din distribuție Elena Ivanca, Ovidiu Crișan, Adrian Cucu, Cristian Grosu.


În acest an, clujenii vor putea asista la o repetiție a spectacolului Craii de Curtea-Veche după Mateiu Caragiale, condusă de regizorul Răzvan Mureșan și de scenografa Andreea Săndulescu, urmată, și aceasta, de discuții cu publicul.

Invitații speciali ai zilei vor fi actorii Dorin Chiriac și Tudor Chirilă.


Și în acest an, participanții vor avea ocazia de a vizita culisele, scena mare și sala teatrului, ghidați de către actorii noștri.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter