Actualitate

Revoluția fiscală lasă găuri în bugetul Primăriei Cluj-Napoca

Revoluţia fiscală le ia din bani nu doar românilor de rând, ci şi primăriilor. Reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%, de la 1 ianuarie, a tăiat zeci de milioane de euro din bugetele autorităţilor locale. Edilul Clujului estimează o pierdere de aproape 30 de milioane de euro.

Gaura este de peste trei ori mai mare dacă vorbim de Capitală. Primarii au primit asigurări de la ministrul finanţelor că la prima rectificare bugetară Guvernul le va aloca bani suplimentari astfel încât să ajungă măcar la nivelul anului trecut. Edilii cer în continuare creşterea de la 43% la 67% a cotei din impozitul pe venit achitat de români care rămâne la autorităţile locale.

„Bugetul municipiului Cluj-Napoca, din nefericire, în urma scăderii cotelor din impozitul pe venit, a fost afectat cu 28 milioane de euro. Clujenii au pierdut echivalentul unei săli polivalente dotate cu toate facilitățile. Există promisiunea ministrului Teodorovici că o parte din această pierdere va fi compensată după iunie Obiectivele de investiții ale noastre sunt afectate, multe proiecte au fost amânate, altele gradate pe mai mulți ani. Ceea ce a fost afectat prin revoluția fiscală a fost domeniul investițiilor și de aici înseamnă locuri de muncă și ce presupun locurile de muncă pentru fiecare cetățean”, a declarat Emil Boc pentru Digi24.

abonare newsletter