Actualitate

24 ianuarie 2018. Manifestări organizate la Cluj cu prilejul Micii Uniri. Programul complet

Ziua Unirii Principatelor Române este sărbătorită, miercuri, la Cluj, printr-o serie de manifestări.

"Miercuri, 24 ianuarie 2018, ora 10.00, la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, va avea loc o ceremonia militară şi religioasă cu ocazia aniversării a 159 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române. Ceremonia publică va cuprinde următoarele momente: prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Naţional al României, oficierea serviciului religios, alocuţiunea prefectului judeţului Cluj, Ioan Aurel Cherecheş, depuneri de coroane şi jerbe de flori, defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare şi Hora Unirii", se arată într-o informare a Prefecturii Cluj.

Organizatorii evenimentului solicită înţelegere participanţilor la trafic şi cetăţenilor municipiului Cluj-Napoca pentru eventualele neplăceri cauzate de restricţionarea circulaţiei pe timpul desfăşurării evenimentelor.


Primăria municipiului Cluj-Napoca invită clujenii și turiștii deopotrivă, miercuri, 24 ianuarie în Piața Unirii și în Piața Avram Iancu, pentru a sărbători 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, un eveniment istoric semnificativ, care a marcat decisiv parcursul națiunii noastre.

Programul zilei de 24 ianuarie cuprinde un spectacol folcloric susținut de unii dintre cei mai îndrăgiți artiști, iluminat arhitectural pe Catedrala Mitropolitană, un impresionant foc de artificii în Piața Avram Iancu, precum și cea mai mare Horă a Unirii din istoria Clujului.


Program 24 ianuarie

Piața Unirii


16:00-19:45 Regal folcloric

Acompaniază orchestra "Regal Transilvan"


Mariana Sfechiș
Andreea Ciupe
Ansamblul folcloric "Crăișorul"
Amalia Chiper
Lucia Potra
Maria Luiza Mih
Vlăduța Lupău
Sava Negrean Brudașcu
Dumitru Fărcaș
Dinu Iancu Sălăjanu

Piața Avram Iancu


20:00 - Spectacol de artificii
20:10-cea mai mare Horă a Unirii din istoria Clujului

De asemenea, în data de 24 ianuarie 2018 accesul la patinoarul din Piața Unirii va fi gratuit după următorul orar: 14-15.30, 16-17.30, 18.30-20.00, 20.30-22.00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter