Actualitate

O nouă promisiune. Podul de la Gilău, care conectează două autostrăzi, va fi dat în funcţiune în toamnă

Podul care va traversa Someşul Mic, în continuarea A3, spre Câmpia Turzii, va fi dat în funcţiune în toamnă, a susţinut, marţi, în judeţul Alba, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu.

"Acolo, deocamdată, suntem în discuţie cu Hidroelectrica. Urmează să stabilim exact ce tip de soluţie aplicăm şi să înceapă lucrările. Ele sunt în grafic, vor fi în grafic, deci nu avem emoţii în ce priveşte acel pod. În toamna acestui an, va fi dat în funcţiune şi va prelungi practic acel faimos tronson de autostradă-muzeu", a declarat Alin Şerbănescu.

În noiembrie s-a făcut recepţia a încă 8,7 kilometri de autostradă pentru sectorul Gilău - Nădăşelu, însă acest sector va putea fi deschis circulaţiei doar după finalizarea lucrărilor începute, tot în 2017, la podul care va traversa Someşul Mic, în continuarea A3, spre Câmpia Turzii.


"Lucrările la acest pod stagnau încă de la rezilierea contractului cu Compania americană Bechtel, pe Autostrada Transilvania. Prin noua strategie de abordare a proiectelor, adoptată în 2017, CNAIR SA a reuşit să deblocheze documentaţia şi să semneze în luna octombrie contractul, cu un antreprenor care a reluat lucrările. Se estimează astfel că acest obiectiv va fi deschis circulaţiei în luna august a anului viitor", au susţinut, la finele anului trecut, reprezentanţii CNAIR.

Podul va face legătura între A3 Câmpia Turzii - Gilău şi Gilău - Nădăşelu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter