Actualitate

De 1 Decembrie, agenția oficială de presă din Ungaria a lansat știri în limba română. Primele articole, Jobbik, autonomie și "libertatea națională pentru maghiari"

Agenția naționala de presă din Ungaria, MTI, a lansat de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, un flux de știri în limba română, ca urmare a "numeroaselor solicitări sosite din Transilvania și pentru o informare cât mai credibilă", după cum anunță agenția.

"Cea mai mare comunitate maghiară din afara graniÈ›elor Ungariei trăieÈ™te pe teritoriul României, în Transilvania. Astfel, membrii acestei comunități au contacte zilnice cu populaÈ›ia majoritară. Din acest motiv, MTI, începând cu 1 decembrie va furniza un flux de È™tiri în limba română destinată presei române, pentru a oferi o imagine cât mai autentică È™i corectă despre Ungaria", se arată în materialul ce anunță lansarea serviciului de È™tiri în română, citat de HotNews.

MTI mai notează că va oferi începând cu 1 decembrie, "atât în Transilvania, cât È™i pe întreg teritoriul României, È™tiri gratuite" È™i că, "prin demersul său, AgenÈ›ia de Presă Ungară doreÈ™te ca cititorii români să-È™i formeze o imagine reală, autentică È™i exactă despre viata de zi cu zi din Ungaria È™i a comunității maghiare din Transilvania, respectiv despre proiectele cele mai importante ale guvernului ungar care privesc È™i Transilvania, È™i minoritatea maghiară".


Dintre titlurile promovate vineri pe nou flux în limba română:

"Orban: ReÈ›eaua Soros s-a înscris în campania electorală din Ungaria"
"Asociatia Rakoczi îndeamnă părinÈ›ii din diaspora să aleagă È™coala maghiară"
"PPMT cu ocazia Zilei NaÈ›ionale a României: autonomia reprezintă garanÈ›ia păcii sociale"
"Jobbik: România să asigure libertatea naÈ›ionala pentru maghiari!"

Ultimele Stiri
abonare newsletter