Actualitate

Captură de materiale pirotehnice la Cluj

Polițiștii au indisponibilizat zeci de articole pirotehnice interzise deținerii, care au fost ridicate de la un tânăr, de 20 de ani.

Captură de materiale pirotehnice la Cluj Captură de materiale pirotehnice la Cluj

La data de 23 noiembrie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat un tânăr, de 20 de ani, din Petroșani, care avea asupra sa 69 de articole pirotehnice interzise deținerii (fumigene, petarde luminoase, torțe).

“Cel în cauză a fost depistat pe raza municipiului Cluj-Napoca, imediat ce a preluat articolele pirotehnice de la o firmă de curierat.


În ceea ce privește materialele pirotehnice, există indicii că acestea urmau să fie folosite cu ocazia desfășurării partidei de fotbal dintre echipele Universitatea Cluj-Napoca și Dinamo București, din data de 29.11.2017.

Articolele pirotehnice au fost ridicate și indisponibilizate în vederea continuării investigațiilor”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.


În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept,  fapta prevăzută și pedepsită Legea nr.126/1995 – privind regimul materiilor explozive, republicată.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter