Actualitate

UPDATE. Claudiu Salanţă, arhitectul şef al Consiliului Judeţean, a avut calitatea de martor în dosarul împotriva directorului aeroportului clujean

Judecătorul de cameră preliminară a retrimis dosarul penal al lui Claudiu Salanţă, arhitectul şef al Consiliului Judeţean Cluj, la procurori pentru completarea urmăririi penale. Decizia vine după ce Aeroportul Internaţional Cluj le-a intentat proces Consiliului Judeţean şi arhitectului Claudiu Salanţă.

UPDATE

Potrivit unui răspuns al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, Claudiu Salanţă a avut în acest dosar calitatea de martor.


“Persoana indicată de dumneavoastră (n.red. Claudiu Salanţă) a avut calitatea de martor în dosarul cu nr. 7045/P/2015. Persoanele fizice ori juridice pot avea în cadrul procesului penal calitățile prevăzute în art. 32-34 din Codul de procedură penală. De asemenea, calitățile procesuale de suspect ori inculpat se dobândesc în condițiile prevăzute de art. 305 alin. 3 și art. 309 din Codul de procedură penală”, a declarat procurorul Mirel Toader, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Facem această precizare pentru acurateţea informaţiilor.


ŞTIRE INIŢIALĂ

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a făcut plângere penală împotriva arhitectului şef al Consiliului Judeţului Cluj, Claudiu Salanţă, pentru abuz în serviciu, însă, iniţial, procurorii au decis să claseze cauza. Împotriva acestei hotărâri, conducerea aeroportului a făcut plângeri care au ajuns în faţa judecătorului de cameră preliminară.


Săptămâna trecută, magistraţii au decis desfiinţarea soluţiei de clasare şi retrimiterea dosarului la procuror pentru completarea urmăririi penale referitoare la arhitectul clujean.

Solutia pe scurt: Admite plângerea formulată de către petentul Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj R.A., împotriva soluţiei de clasare dispuse prin ordonanţa emisă de procuror la data de 10.01.2017 în dosarul nr. 7045/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, menţinută prin ordonanţa din data de 02.03.2017 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, emisă în dosarul nr. 45/II/2/2017. Desfiinţează soluţia de clasare şi trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală în dosarul nr. 7045/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, data de 08.11.2017.


Claudiu Salanţă a spus că acest dosar este doar o ”încercare de intimidare a martorului din dosarul DNA care îl vizează pe şeful aeroportului.

”Vreţi să spuneţi dosarul de intimidare a martorului? Pentru că asta reprezintă acest dosar. Eu sunt martor în dosarul DNA împotriva şefului aeroportului. Sper ca justiţia să îşi facă treaba şi să rezolve această situaţie”, a declarat Salanţă, potrivit Gazeta de Cluj.


Claudiu Salanţă a ţinut la sertar un raport expertiză despre o serie de lucrări efectuate la noua pistă a aeroportul clujean pe care, ulterior, le-a făcut publice.

Potrivit convorbirilor dintre Salanţă şi Mariana Raţiu, aflate la dosarul DNA în care fostul şef al CJ Cluj, Horia Uioreanu, este judecat pentru corupţie, Salanţă avea cunoştinţă despre neregulile pe care fostul şef al administraţiei clujene încerca să le ţină ascunse.

În trecut, Salanţă a fost audiat de procurorii DNA, în calitate de martor, în cadrul cercetărilor care l-au vizat pe şeful CJ Cluj, Horia Uioreanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter