Actualitate

Protest al angajaților Aeroportului Cluj. Ce îi nemulțumește

Sindicaliștii din cadrul Aeroportului Internațional Cluj au decis să organizeze o acțiune de protest care se va desfășura pe parcursul a două zile. Ei sunt nemulțumiți de ultimele decizii luate de Consiliul Județean în ceea ce privește activitatea aeroportului.

Sindicaliștii spun că sunt nemulțumiți de modul în care conducerea Consiliului Județean Cluj hotărăște soarta Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, "prin emiterea unor hotărâri cu încălcarea legislației în vigoare".

Mai mult, ei îl acuză pe Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, că "mută în presă o dispută care a devenit personală, în loc să acorde atenție problemelor reale, instituționale ale eroportului".


Consiliul Județean întârzie în acordarea, în special în ultima perioadă, a autorizațiilor/avizelor de reparații și construcții a infrastructurii aeroportuare, cu consecința afectării/obstrucționării derulării cursive și în siguranță a activității operaționale, cu implicații directe asupra traficului aerian. Ne surprinde faptul că cei din conducerea Consiliului Județean Cluj ne consideră o turmă manevrabilă și nu țin cont de munca reală a tuturor salariaților și a echipei manageriale, care stă la baza desfășurării unor activități complexe în condiții de deplină siguranță a aeronavelor și fără a se crea premisele unor situații și/sau incidente de zbor", spune Gabriel Ene, președintele Sindicatului din cadrul Aeroportului Cluj.

Ene reclamă și aducerea unor acuzații nefondate și apariția în mod repetat în spațiul public, respectiv pe rețelele de socializare a unor afirmații licențioase la adresa conducerii Aeroportului, "fapt care aduce atingere actului de management și afectează întreaga activitate".


"În urma tuturor acestor nemulțumiri, membrii de sindicat au decis să organizeze o acțiune de protest care se va desfășura în data de 15 și 16 noiembrie, între orele 15.15 – 16.15, fără ca prin aceasta să fie afectată activitatea specifică de pe Aeroport", a mai precizat Ene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter