Actualitate

Drumul Chinteni-Vultureni, o telenovelă fără sfârșit. Proaspăt "reparat" de Tișe, din nou decupat - GALERIE FOTO

Deşi se laudă zilnic cu câte un tronson de drum judeţean care intră ba în reparaţie, ba în modernizare, realitatea de la faţa locului îl contrazice pe Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Un exemplu de “aşa nu” este drumul de la ieşirea din Chinteni spre Vultureni-Borşa-Răscruci şi el recent “reabilitat” de bravii angajaţi ai Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj, fosta RAADPP condusă de Mircea Avram.

Proaspăt "reparat" de Tișe, drumul Chinteni-Vultureni a fost din nou decupat. Chiar lângă porțiunile peticite în urmă cu 2 luni.


Clujul are de doi ani un master plan de dezvoltare a drumurilor judeţene de care s-a cam ales praful. Toate comunicatele Consiliului Judeţean privind modernizarea drumurilor judeţene par a fi făcute de ochii lumii.

Mai mult, acelaşi Tişe a îndatorat judeţul cu 50 de milioane de euro după ce a luat un credit pentru a pune la punct reţeaua de drumuri judeţene.


În august 2016, Consiliul Judeţean anunţa că a demarat lucrările de întreţinere şi reparare a drumului judeţean DJ 109 Răscruci – Borşa – Vultureni – Aşchileu, “obiectivul principal fiind acela de a asigura o circulaţie normală, în condiţii de siguranţă”.

Lucrările vizau un tronson de 20 de kilometri şi au presupus plombări cu asfalt, “urmând ca lucrările de întreţinere şi reparaţii să continue cu plombări cu emulsie, şanţuri, acostamente, reprofilare cu adaos de piatră şi defrişări”.


Numai că realitatea de la faţa locului e diferită de cea din birou.

La ieşirea din Chinteni spre Vultureni, drumul arată ca după război: drumul este spart şi plin de cratere. Şoferii sunt nevoiţi să facă slalom printre gropi dacă nu vor să rămână împotmoliţi cu maşina.


De aici putem înţelege că lucrările ori nu au început deloc, comunicatul Consiliului Judeţean din luna august fiind praf în ochi, doar o laudă, ori drumul a fost modernizat şi nu a rezistat nici măcar un an de zile.

În luna mai 2017, peste 100 de mașini au blocat DJ 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii, șoferii fiind nemulțumiți că își rup mașinile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter