Actualitate

Italian urmărit internațional pentru crimă organizată prins la Cluj, predat autorităților din peninsulă

Un cetăţean italian urmărit internaţional pentru executarea unei pedepse de 16 ani de închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată şi prins în 10 august, în judeţul Cluj, a fost predat autorităţilor italiene, anunţă, sâmbătă, Poliţia Română.

"Poliția Română a predat autorităților italiene un cetățean italian urmărit internațional, pentru executarea unei pedepse de 16 ani de închisoare pentru infracțiuni de criminalitate organizată. La data de 22 septembrie a.c., o escortă formată din polițiști italieni a preluat, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București — Otopeni, de la polițiști din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române, un bărbat, în vârstă de 66 de ani, cetățean italian, care era urmărit internațional. În cursul lunii mai, față de acesta, autoritățile italiene au emis un mandat european de arestare, pentru infracțiuni de criminalitate organizată, fiind condamnat la o pedeapsă de 16 ani de închisoare", se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, de IGPR.

Italianul a fost reținut, în luna august, în urma colaborării polițiștilor clujeni cu carabinierii italieni. El a fost depistat, în urma unor descinderi, într-o locuință din Fizeșu Gherlii, județul Cluj.


Curtea de Apel Cluj a dispus ulterior predarea către autoritățile italiene, sentință rămasă definitivă printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție de la începutul acestei luni.

abonare newsletter