Actualitate

Atenţie, bătrâni! Se fură lănţişoare de aur de la gât

Polițiștii clujeni au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de comiterea mai multor tâlhării, prin smulgerea lănțișorului de la gât. Ulterior, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au identificat, cu sprijinul specialiștilor criminaliști, un bărbat, de 35 de ani, din Florești, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de tâlhărie.

Din cercetări a reieșit că, la data de 30 august,  în jurul orei 10:30, în timp ce se afla pe raza municipiului Cluj-Napoca, bărbatul ar fi urmărit, până în scara unui imobil, o femeie, de 77 de ani, căreia, prin violență, i-ar fi smuls lănțișorul din aur de la gât, cauzându-i un prejudiciu de circa 3.000 de lei.


“De asemenea, în urma investigațiilor efectuate și a probatoriului administrat, s-a stabilit că cel în cauză ar fi comis alte două tâlhării, în lunile iunie și septembrie, prin același mod de operare, victime fiind femei în vârstă de 71, respectiv 81 de ani, din Cluj-Napoca. În cele două cauze, prejudiciul a fost estimat la 5.500 de lei. La data de 12 septembrie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.

Ieri, 13 septembrie, în urma prezentării bărbatului în fața magistraților, a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului, precum și pentru recuperarea prejudiciilor.

abonare newsletter