Actualitate

Principalul suspect al atacului din Barcelona susţine că actele i-au fost furate

Poliția din Barcelona l-a identificat pe Driss Oukabir Soprano drept unul dintre suspecții atacului care a avut loc pe La Rambla, una dintre cele mai populare zone turistice ale orașului.

Publicația spaniolă La Vanguardia scrie că bărbatul s-ar fi predat singur polițiștilor, după ce și-a văzut fotografia la televiziunile de știri. El le-a declarat anchetatorilor că nu are nicio legătură cu atacul și că i-ar fi fost furate actele de identitate, cu ajutorul cărora atacatorul ar fi închiriat duba. De asemenea, el îl învinuiește pe fratele său și s-a arătat dispus să coopereze cu autoritățile catalane, scrie digi24.ro.

Potrivit presei spaniole, Driss Oukabir este un tânăr de origine marocană, de aproximativ 28 de ani, care locuia în orașul Ripoll, situat la 80 de kilometri de Barcelona. Pagina de Facebook a bărbatului a fost închisă la scurt timp după ce poliția i-a făcut publică identitatea, întrucât fusese inundată de comentarii injurioase și raportări. Pe Facebook, Oukabir scrisese că s-a născut în Marsilia, Franța, relatează El Pais.


De asemenea, printre postările sale de pe rețeaua de socializare se numărau mai multe cu caracter antisemit, dar și un clip de propagandă nazistă, o postare despre musulmani și mai multe clipuri cu muzică marocană.

RTVE susține că Driss Oukabir avea deja antecedente penle și că ar fi petrecut mai mult timp în închisoare, în Figueres, de unde a ieșit în 2012. El a fost rezident cu acte în regulă în Spania.


Poliția spaniolă a declarat că bărbatul închiriase duba special pentru a comite atacul din Barcelona, însă nu este deocamdată clară implicarea acestuia în atac. De exemplu, polițiștii încă nu știu dacă acesta se afla la volanul dubiței sau a fost un complice al atacului terorist.

Bilanțul victimelor este de 13 morți și cel puțin 80 de răniți.

Ultimele Stiri
abonare newsletter